Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Έξαλλος ο ...τούρκος ....Ασθενής


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε «δηλητηριώδη βέλη» κατά του Παρισιού. Είπε τις γνωστές τετριμμένες μπούρδες περί «μιας πολιτικής που βασίζεται στον ρατσισμό, την διάκριση και την ξενοφοβία», αναφερόμενος στην απόφαση του γαλλικού κοινοβουλίου να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων και προειδοποίησε ότι «δύσκολα θα επουλωθούν οι πληγές που άνοιξε το Παρίσι με αυτή του την κίνηση, κάνοντας λόγο για «αναθεώρηση των σχέσεων» με την Γαλλία.
Ανακοίνωσε επίσης ότι η Άγκυρα διακόπτει όλες τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και δραστηριότητες με την σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, Γαλλία, συμπληρώνοντας ότι σκοπεύει να ακυρώσει τις άδειες προσγείωσης στο έδαφός της για τα γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη, καθώς και τις άδειες ελλιμενισμού προς τα γαλλικά πολεμικά πλοία. Προηγουμένως η Τουρκία ανακάλεσε για λόγους εντυπώσεων τον πρεσβευτή της στο Παρίσι, ενώ είχε προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες απειλώντας και με μποϊκοτάζ στο φουαγκρα σε περίπτωση που εγκριθεί από το γαλλικό κοινοβούλιο όπως και έγινε νωρίτερα σήμερα.

Το νομοσχέδιο ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και κυρίως της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, το 1915. Σε περίπτωση άρνησης, προβλέπεται φυλάκιση ενός έτους και επιβολή προστίμου ύψους 45000 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...