Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Μετά την αρπάγη της …μίζας, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.



Υπάρχουν πολιτικοί που μόλις βρεθούν μπροστά στο βάζο με το …μέλι-μίζες πέφτουν με τα μούτρα , ο Άκης όμως πήρε …και το ..βάζο, και κανείς δεν αναρωτήθηκε για την… απουσία του.

Λίγο πριν τον πόλεμο ο Ευάγγελος και η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κατέβηκαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα. Εκεί η κυρία Αρετή γέννησε τον πρωτότοκο. Το πρώτο από τα 3 αγοράκια της. Τον Αθανάσιο – Απόστολο. Ο Αθανάσιος – Απόστολος μεγάλωνε και αγαπούσε τη Θεσσαλονίκη. Σαν έφηβος ήταν ψηλός και εντυπωσιακός. Λάτρευε να παίζει μπάσκετ και αγαπούσε πολύ τον ΠΑΟΚ. Δεν θα μπορούσε παρά να πάει να γραφτεί στο σύλλογο και να προπονείται. Έπαιξε και για δυο χρόνια σαν small forward.

Γλεντζές και έξω καρδιά από τους λίγους, ήταν πάντα η ψυχή της παρέας. Οι φίλοι του τον φώναζαν “Τσόχα” ή για συντομία “Άκη”. Το 1959 αποφασίζει να φύγει για την πολυτεχνική σχολή στο Μόναχο. Ο Άκης παίρνει το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού και δεύτερο πτυχίο στην ειδικότητα του, αυτό του Οικονομολόγου μηχανικού. Θα μείνει στη Γερμανία για 16 ολόκληρα χρόνια και θα δουλέψει σε Δημόσια έργα σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ιταλία. Το 1964 στη Φρανκφούρτη γνωρίζει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η σχέση θυελλώδης. Σχεδόν τον λατρεύει. Ο Παπανδρέου βάζει την πολιτικά αριστερή σκέψη του Άκη, στα μονοπάτια της σοσιαλιστικής μελλοντικής μάσας . Γίνεται ο μέντορας του. Υπήρξε έμπιστος του Ανδρέα Παπανδρέου. Παραλίγο διάδοχός του. Μακροβιότερος υπουργός Άμυνας και υπουργός σε πολλά διαφορετικά και σημαντικά υπουργεία.

Όλα αυτά τα χρόνια που είχε στρατοπεδεύσει στην εξουσία ολοι σιωπούσαν. Βολεύονταν. Ωφελούντο. Συγκάλυπταν ή περιέβαλλαν εαυτούς με λίπος παχύδερμου σαν μονωτικό. Χλεύαζαν και καταδίωκαν σαν λεπρούς όσους τολμούσαν να εγείρουν ανάστημα ή ερωτήματα για τις αγορές των δισεκατομμυρίων ευρώ που έγιναν από τα Ιμια μέχρι και το 2004. Τι να πρωτοθυμηθούμε: TOR-Μ1, TPQ, ZUBR, SUSANA, ηλεκτρονικός πόλεμος, PATRIOT, ΕΡΜΗΣ, S-300, F-16, υποβρύχια 214, φρεγάτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, Apache, ΝΗ-90, Leopard Hel2, ασύρματοι κ.ά. Χάνει κανείς το λογαριασμό.

Έγινε η Ελλάδα η χαρά των εμπόρων όπλων, των μεσαζόντων, των λομπιστών, γέμισε το σύμπαν και πανάκριβες σαβούρες, ενώ το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε υποτίθεται ανάγκες που πρότειναν τα επιτελεία. ΚΥΣΕΑ ίσον βουβός κινηματογράφος. Έτσι με βουβή σκηνοθεσία αποφάσισαν οι κυβερνώντες να φορτώσουν το ΑΕΠ με δανεικά για τα όπλα της πατρίδας και τις μίζες για πάρτη τους.

Λένε επίσης ότι «Ένας λαβύρινθος διακίνησης χρημάτων, που ξεκινά και τελειώνει στην Κύπρο, είναι στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών που ερευνούν την υπόθεση του πρώην πανίσχυρου υπουργού όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου. Η Κύπρος εμπλέκεται στην υπόθεση αφού όπου αναφέρεται ο όρος «off shore», υπάρχουν πληροφορίες που παραπέμπουν στην Κύπρο. Η βασική εταιρεία, στην οποία φέρεται να ανήκουν τα περισσότερα ακίνητα του κ. Τσοχατζόπουλου είναι η Torcaso, η οποία ιδρύθηκε το 1999 στην Κύπρο. Η εταιρεία προχώρησε το 1999 στην αγορά των τριών ακινήτων στην Αθήνα, τα οποία μάλιστα αποτέλεσαν το «Δούρειο Ίππο» για τις «ιερές» αγοραπωλησίες με το Βατοπέδι…».

Εάν όμως δούμε ποιοι από το ΠΑΣΟΚ είχαν αναλάβει επί σειρά ετών την πολιτική προστασία του, και ειδικότερα πρωτοκλασάτα στελέχη του, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι οποίοι τώρα ευαγγελίζονται την κάθαρση, υπερασπίζονταν τον με κάθε τρόπο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνούσε ένα ακόμη εξοπλιστικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλεκόταν ο πρώην υπουργός Άμυνας καταλαβαίνουμε ότι το τρελό φαγοπότι ήταν …διαστελεχιακό

Τώρα, κάτω από τη διογκούμενη κατακραυγή, αποφάσισαν να «δικάσουν» τον φαγάνα Άκη. Μόνο που τώρα είναι αργά. Η ζημιά έχει γίνει. Και το ταμείο είναι μείον και δεν χωρά συγγνώμη. Παίζουν τα ρέστα τους και την παρτίδα διάσωσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...