Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ο Βοριδης άρχισε τα..δώρα στους περιφερειάρχες για να έχει… πόρτες.


Mε το ένα νομοσχέδιο περιορίστηκε η δυνατότητα απευθείας αναθέσεων έργων, με το άλλο επανέρχεται, πάνω κάτω, η ίδια διάταξη, απλώς αλλάζοντας το αρμόδιο φορέα. Στο νόμο «Ρύθμιση λειτουργίας της Ταχυδρομικής Αγοράς, θεμάτων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις», αντικαταστάθηκε το άρθρο 28 του Ν. 3669/2008, ώστε να περιορίζεται εξαιρετικά η δυνατότητα απευθείας αναθέσεων έργων ή η ανάθεση μεταξύ περιορισμένου αριθμού προσκαλουμένων εργοληπτικών επιχειρήσεων.

Ωστόσο, στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση», με τροπολογία-προσθήκη του υπουργού Υποδομών, Μ. Βορίδη, προτείνεται στο άρθρο 6, παρ. 7, η αρμοδιότητα να περιέλθει για απευθείας ανάθεση έργων, υπηρεσιών και μελετών στον περιφερειάρχη. Μια πρόβλεψη που έρχεται ευθέως σε αντίθεση τόσο με την προαναφερθείσα τροποποίηση του άρθρου 28 του Ν. 3669/2008 όσο και με την προσπάθεια που καταβάλλουν σήμερα όλοι για διαφάνεια και χρηστή διοίκηση.

Εκτός όμως από αυτό ο μέγας φέρελπις νεοπολιτικός κατά τα εργολαβικά Μ.Μ.Ε Βοριδης προχώρησε σε μια νέα ενδιαφέρουσα υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία με πόρους της ΤΕΟ Α.Ε. θα γίνει η "Συντήρηση Καλωδιακής Τηλεόρασης των περιοχών Εξαρχείων – Κολωνακίου – Πλάκας". (http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/%CE%924%CE%9271-6%CE%9B6). Δηλαδή από τα διόδια που εισπράττει το ΤΕΟ στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης και στο Άκτιο Πρέβεζας (τα μοναδικά εναπομείναντα κρατικά διόδια του ΤΕΟ) θα......χρηματοδοτηθεί η καλωδιακή τηλεόραση της Πλάκας. Τα χρήματα δηλαδή που εισπράττονται από τους πολίτες για τη συντήρηση και βελτίωση των οδικών δικτύων, χρησιμοποιούνται για άσχετα έργα. Τώρα για ποιο λόγο ο οδηγός που μετακινείται από την Πρέβεζα στο Άκτιο ή από τη Θεσσαλονίκη στην Κατερίνη να πρέπει να χρηματοδοτεί την καλωδιακή τηλεόραση της Πλάκας; Μόνο ο αρχιρουσφέτης Βορίδης το γνωρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...