Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Οι τελευταίες της δημοσκόπησεις πριν τις εκλογές


ΣΥΜΦΩΝΑ με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB, για το Real.gr, που βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς από αύριο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά φτάνοντας συνολικά το 32,6%. Οπότε άντε γεια η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ

Τουλάχιστον 8 κόμματα θα μετέχουν στην νέα βουλή ενώ ακόμη τρία «παλεύουν» για την είσοδο τους 16 ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Τα κόμματα της Αριστεράς εμφανίζονται ενισχυμένα και ιδιαιτέρως ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην τρίτη θέση. Σε άνοδο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενώ σε μία ακόμα μέτρηση η «Χρυσή Αυγή» δείχνει ότι θα μπει στο κοινοβούλιο. Απεγνωσμένη Μάχη δίνουν δύο κόμματα ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία αν και βρίσκονται στο όριο, καθως και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της MRB κερδισμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε τα ποσοστά του κατά 1,7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι ανέβηκαν μία ποσοστιαία μονάδα.

Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση ΕΔΩ »». http://www.real.gr/img/trans.gif

Σύμφωνα με την έρευνα της ΚΑΠΑ Research για τα «ΝΕΑ»,

Στην πρόθεση ψήφου, με κατανομή της απροσδιόριστης ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, το ΠΑΣΟΚ 19,1%, το ΚΚΕ 10,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,7%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,4%, η Χρυσή Αυγή 5,2%, ο ΛΑΟΣ 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 3,8%, και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,6%, ενώ η Δράση κερδίζει 1,7%.

Η έρευνα της MARC

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,9%, το ΠΑΣΟΚ 17,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,4%, το ΚΚΕ 9,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 8,8%, η Χρυσή Αυγή 5,2%, ο ΛΑΟΣ 4,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία 3% και η Δράση 1,1%.

Η έρευνα της RASS

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για τον «Ελεύθερο Τύπο» στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 24,1% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 17,1%, ΣΥΡΙΖΑ με 10,3%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9,4%, ΚΚΕ με 8,7%, Δημοκρατική Αριστερά με 8,4%, η Χρυσή Αυγή με 4,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,8%, ο ΛΑΟΣ με 3,4% η Δημοκρατική Συμμαχία με 3,2% και η Δράση με 2,2%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του NEWSIT

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου (25,5%) έναντι του ΠΑΣΟΚ (19,1%) αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας δε θα επιτευχθεί. Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη φαίνεται να εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που Πάνου Καμένου δείχνουν να χάνουν έδαφος (7,1%), όπως άλλωστε και η Δημοκρατική Αριστερά (5,4%).
Σταθερά τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 10,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (9,1%). Στη νέα Βουλή φαίνεται ότι θα μπει και η Χρυσή Αυγή (5,4%) αλλά και ο ΛΑΟΣ (4%) παρά τη φθορά του από τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ NEWSIT


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...