Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Την ξεφορτώθηκε ο Καρατζαφέρης και την φορτώθηκε η Ντόρα


Το θέμα που προκύπτει από την παρουσία της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας (η οποία παλαιότερα είχε πολιτευτεί και με το ΛΑ.Ο.Σ.) στα ψηφοδέλτια της ΔΗΣΥ είναι και ηθικό και ουσιαστικό. Τα δε στοιχεία που απασχολούν επί χρόνια τις εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές καθώς και το υπουργείο Δικαιοσύνης, αποκαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας στην οποία όπως καταγγέλλεται έχει στηθεί -εδώ και χρόνια- «βιομηχανία παράνομων ταριχεύσεων» και έκδοσης ψευδών πιστοποιητικών…

Η κυρία Λεονταρή είχε τεθεί σε προσωρινή αργία, με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ επέστρεψε στη θέση της μετά από προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια Λάρισας. αλλά παραπέμπεται στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας για νόθευση και υπεξαγωγή εγγράφων καθώς και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία μάρτυρα. Πρόκειται για δυο υποθέσεις για τις οποίες ενώ η πολιτευτής είχε αθωωθεί Πρωτόδικα, θα κληθεί να καθίσει -εκ νέου- στο εδώλιο του κατηγορουμένου κατόπιν εφέσεως που ασκήθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές.

Παράλληλα έχει άλλες τρεις άλλες παραπομπές στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Μια εξ’ αυτών, μάλιστα, έχει προκληθεί κατόπιν μηνύσεως που της έχει υποβάλλει πολύ γνωστός δικηγόρος της Περιφέρειας. Αντικείμενο της μήνυσης είναι οι «ψευδείς» βεβαιώσεις που κατηγορείται ότι εξέδωσε η ιατροδικαστής σχετικά με θάνατο συγγενών του δικηγόρου. Το «αστείο», δε, της υπόθεσης είναι ότι ο μηνυτής της κυρίας Λεονταρή είναι συνυποψήφιός της στα ψηφοδέλτια της ΔΗ.ΣΥ., ενώ η δίκη έχει οριστεί να γίνει ένα μήνα μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Οι εισαγγελικές Αρχές του Βόλου και της Λάρισας διενεργούν επίσης ποινικές προκαταρκτικές εξετάσεις με αντικείμενο:

Α) μη σύννομες και σκανδαλώδεις ταριχεύσεις στο Νεκροτομείο Βόλου καθώς και

Β) τις ημέρες και τα έργα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας και συγκεκριμένα τον ακριβή ρόλο της πολιτευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Από το υλικό των σχετικών δικογραφιών και κυρίως τις καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτει ο τρόπος με τον οποίο στήθηκε το «κόλπο» των ταριχεύσεων το οποίο απέφερε αρκετά χρήματα στις τσέπες ορισμένων από την άποψη ότι η ταρίφα για κάθε ταρίχευση κυμαινόταν από 150 έως και 200 ευρώ! και οι εκπρόσωποι των γραφείων τελετών καταγγελουν ότι οι ταριχεύσεις της κυρίας Λεονταρή είχαν ως ταρίφα τα 200 ευρώ χωρίς μάλιστα να εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Τα λεφτά (και είναι πολλά) ήταν δηλαδή «μαύρα», όπως κατήγγειλαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές. Τη «λυπητερή» φυσικά πλήρωναν οι συγγενείς των θανόντων…

Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...