Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Με κατασκευασμένα αποτελέσματα θέλουν να ξαναδιαφεντέψουν.


Όλα τα γαϊδούρια την ίδια μούρη έχουν. Όποιον και να ψηφήσετε, γουρούνι είναι αφού συμμετέχει σε… αντισυνταγματικό παιχνίδι. Η λευκή ψήφος είναι αποδοκιμασία του συνόλου της πολιτικής τάξης και δικαίωμα του κάθε ψηφοφόρου, που απορρέει από το ίδιο το Σύνταγμα. Τα λευκά ψηφοδέλτια, παρόλο που αυτά αποτελούν ψήφο πολιτικής αποδοκιμασίας σύμφωνα με το ΕΔΔΑ (βλ. και απόφαση Πασχαλίδης και λοιποί κατά Ελλάδος) πλέον αθροίζονται και συν-προσμετρούνται με τα Άκυρα, προσβάλλοντας την αρχή της ισότητας των ψήφων.
Στο Φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) της 7ης Φεβρουαρίου 2006, σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο 3434/2006 (νόμος Παυλόπουλου), στο Άρθρο 1, αναφέρεται ρητά ότι «τα λευκά ψηφοδέλτια ΔΕΝ προσμετρούνται στα έγκυρα». , στο οποίο αναφέρεται ο νέος εκλογικός νόμος.
Πρόκειται για τον εκλογικό νόμο μέσω του οποίου η λευκή ψήφος αποκλείστηκε από το σύστημα κοινοβουλευτικής κατανομής (δεν προσμετρείται στο σύνολο και μπαίνει στην ίδια κατηγορία με την άκυρη κατά τον υπολογισμό) με τον νόμο 3434 του 2006, πιθανόν για την διευκόλυνση του σχηματισμού κυβέρνησης πλειοψηφίας. Προηγούμενα, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο είχε κρίνει αντισυνταγματική μια τέτοια κίνηση με την απόφαση 12/2005, θεωρώντας ότι η ρίψη λευκής ψήφου είναι εξάσκηση του εκλογικού δικαιώματος.

Όταν όμως η δικαστική αντιπρόσωπος σου δίνει ένα ψηφοδέλτιο που είναι εξ΄΄αρχης ..άκυρο και δεν προσμετράται δεν συμμετέχει σε αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος που διώκεται ποινικά;

Tότε για ποια δημοκρατία μιλάνε όλα αυτά τα πολιτικά ρεμάλια, την στιγμή που με δικονομικά τρίκ κάνουν ότι θέλουν;

Δείτε στο taxalia ολόκληρη την αγωγή Έλληνα Πολίτη κατά του Ελληνικού δημοσίου:


Και εδώ Πώς διαστρεβλώνεται η «λευκή» ψήφος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...