Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Μόνο οι εκλεκτοί της Μερκελ θα έχουν ψηφοδέλτια στις εκλογές


Το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών ενώ είχε δεσμευθεί να διαθέσει 30.000 δεσμίδες χαρτιού απαραίτητες για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων όλων των κομμάτων, θα διαθέσει λιγότερες, που δεν επαρκούν για όλα τα κόμματα!
Αυτό θα έχει αποτέλεσμα τον ουσιαστικό αποκλεισμό των κομμάτων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν χαρτί για τα ψηφοδέλτια τους. Επομένως, κομματικοί συνδυασμοί που δεν έλαβαν κρατική χρηματοδότηση, κινδυνεύουν να μείνουν και εκτός υποψηφιότητας. Στην καταγγελία για τη μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια από το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ,

Ο Υπουργός, Τάσος Γιαννίτσης, σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία και προέβη στη διευκρίνηση ότι το υπουργείο θα ξεκινήσει να διαθέτει μόλις 20.000 δεσμίδες χαρτί από τις συνολικά 30.000 που είναι απαραίτητες για να εκτυπωθούν τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών που επιθυμούν να κατέλθουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Είναι προφανές ότι έτσι θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στους συνδυασμούς που κατέρχονται στις εκλογές χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...