Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ανίερη συμμαχία Αλ Κάϊντας – Ομπάμα - Τουρκίας


Σε εξέλιξη βρίσκεται η απάντηση της Κίνας και της Ρωσίας  στις απειλές των ΗΠΑ, Ισραήλ, Τουρκίας. Από σήμερα το κινέζικο αεροπλανοφόρο "Waishanhu-878", με 11.000 τόνους πολεμικό εξοπλισμό και τα πολεμικά πλοία "Quingb-133" και "Noauio-83" με 4.000 τόνους πολεμικό εξοπλισμό το καθένα, βρίσκονται στις ακτές της Συρίας. Εκεί βρίσκεται και ο ρωσικός στόλος με 11 πολεμικά πλοία και το ρωσικό αεροπλανοφόρο "Kutznezof".
Ρώσοι και Κινέζοι αναμένουν το στόλο του Ιράν και θα ξεκινήσει μια τεράστια κοινή πολεμική άσκηση Ρωσίας, Κίνας, Ιράν και Συρίας με την εμπλοκή 90.000 στρατιωτών. Με αντικείμενο-σενάριο της άσκησης την αντιμετώπιση μια επίθεσης από ΗΠΑ και Ισραήλ!
Στην αντίπερα όχθη αποκαλύφθηκε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με κρυφή διαταγή που είχε υπογράψει από τις αρχές του 2012, έδωσε το πράσινο φως για τη μυστική στήριξη τις ΗΠΑ των φανατικών ισλαμιστών και με όπλα, αλλά κυρίως με πληροφορίες επέτρεψαν στην εξέγερση να γιγαντώσει, και επιτρέπει σε CIA και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες να προσφέρουν στήριξη τέτοια που να βοηθήσει τους αντάρτες να ρίξουν τον Άσαντ.
 Η Τουρκία έχει παραδώσει στους Σύρους αντικαθεστωτικούς φορητά αντιαεροπορικά όπλα, για να προσπαθήσουν να αποκρούσουν τις από αέρος επιθέσεις των εναέριων μέσων των συριακών ενόπλων δυνάμεων που επιτίθενται στο Χαλέπι, κυρίως ελικόπτερα, αλλά και μαχητικά αεροσκάφη Su-22 και MiG-23, καθώς και "άρματα μάχης" (προφανώς εννοούν τεθωρακισμένα οχήματα), όπως και ρουκετοβόλα των 122 χλστ..

Όλα δείχνουν ότι φορητοί αντιαεροπορικοί (MANPADS: Man Portable Air Defence System) είτε ρωσικής κατασκευής, αγορασμένοι από την "μαύρη αγορά" (SA-18) ή ακόμα και Stinger τους οποίους παράγει η τουρκική αμυντική βιομηχανία για τις ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, πέρασαν στα χέρια των φανατικών ισλαμιστών και φυσικά είναι θέμα χρόνου η Αλ Κάϊντα η οποία έχει συνάψει ... στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ αποδεικνύοντας την υποκρισία, τουλάχιστον των ηγετικών κύκλων της Ουάσιγκτον, να τα αποκτήσει.
Τον πόλεμο τώρα της προπαγάνδας εναντίον της Συρίας καταδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο ο Γάλλος δημοσιογράφος Thierry Meyssan που ειναι στη Συρία και βρέθηκε στον τόπο όπου ένοπλοι μισθοφόροι πραγματοποίησαν καταδρομική επιχείρηση σε τηλεοπτικό σταθμό 15 χλμ. από την πόλη Damas σκοτώνοντας τους δημοσιογράφους αλλά και το προσωπικό που δούλευε εκεί.
Ο Γάλλος δημοσιογράφος μιλά ακόμη για την εφαρμογή της γνωστής συνταγής στον πόλεμο των ΜΜΕ με τον αποκλεισμό από τις δορυφορικές μεταδώσεις των προγραμμάτων της συριακής τηλεόρασης, για την ύπαρξη στούντιο σε Κατάρ και Σαουδική Αραβία όπου κατασκευάζονται σκηνικά σκηνοθετώντας ψεύτικα γεγονότα και πολλά άλλα.
Το γεγονός είναι πως για λόγους στρατηγικής ο Ομπαμα παίζει με την φωτιά αφού επιτρέπει στους φανατικούς ισλαμιστές και την Αλ Καϊντα να σφάζουν ανηλεώς τους χριστιανούς της Συρίας οι οποίοι εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα, με κατεύθυνση τον γειτονικό Λίβανο, όπου υπάρχει επίσης χριστιανική κοινότητα (βασικά στο Λίβανο πριν την έναρξη του εμφυλίου οι χριστιανοί ήταν πλειοψηφία!) διωγμένοι από τις περιοχές που ελέγχουν οι φανατικοί ισλαμιστές και η Αλ Κάϊντα. Η χριστιανική Δύση και ειδικά οι ΗΠΑ με τον Μπάρακ Ομπάμα διαπράττουν έγκλημα το οποίο κάποια στιγμή θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.
Συνολικά στη Συρία ζουν 2,5 εκατ. χριστιανοί οι οποίοι όπως και οι χριστιανοί του Ιράκ υπό το καθεστώς Σαντάμ Χουσεΐν, που σφαγιάστηκαν εν συνεχεία, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το μπααθικό καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...