Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Βατοπεδινοί θα ελέγξουν τα πόθεν εσχες των πολιτικών-λαμογιών;


Έστησαν καινούργια ελεγκτική εταιρία με γραφεία και μετόχους παλιάς αμαρτωλής που έχει βγάλει λάδι τη SIMENS, το Βατοπέδι κ.α. το SPIROSPERO.GR ρωτάει τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ε. Μεϊμαράκη είναι αλήθεια ότι:
1. Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέθεσε τον έλεγχο των πόθεν έσχες υπουργών (νυν και τέως), βουλευτών (νυν και τέως), προέδρων ΔΕΚΟ (νυν και τέως), γενικών γραμματέων (νυν και τέως) σε νέα ιδιωτική ελεγκτική εταιρία, η οποία δημιουργήθηκε από παλαιότερη «αμαρτωλή», που είχε «αθωώσει» όλα τα λαμόγια και ήταν αδιανόητο να της ανατεθεί και αυτός ο έλεγχος.
2. Ο έλεγχος ανατέθηκε στην ελεγκτική εταιρία με την επωνυμία «Διεθνής Ελεγκτική Εταιρία» η οποία έχει γραφεία στην οδό Πατησίων και κατά σύμπτωση (;) έχει το ίδιο τηλέφωνο, τα ίδια γραφεία και τους ίδιους μετόχους με την ελεγκτική εταιρία που είχε αναλάβει τον έλεγχο των υποθέσεων SIMENS, Βατοπεδίου, ALTER, Protagon, των λαμογιών του σκανδάλου του χρηματιστηρίου και όλους τους έβγαλε λάδι;
3. Είναι αλήθεια κύριε πρόεδρε ότι προκάτοχοί σας έκριναν ότι ο έλεγχος έπρεπε πάση θυσία να ανατεθεί στην εταιρία που καθάριζε όλα τα σκάνδαλα, αλλά για να μην δημιουργηθούν αντιδράσεις, λόγο της προϊστορίας της, αποφασίστηκε να στηθεί μια νέα εταιρία από τους ίδιους με άλλο όνομα και να πάρει την δουλειά όπερ και εγένετο;
Το περίεργο είναι ότι η ιδιωτική ελεγκτική εταιρία που ανέλαβε τον έλεγχο των πόθεν έσχες με ανάθεση του ελληνικού κοινοβουλίου έχει την ίδια διεύθυνση και το ίδιο τηλέφωνο και τους ίδιους μετόχους άλλης ελεγκτικής εταιρίας η οποία πρόσφατα είχε ελέγξει υποθέσεις όπως το Βατοπέδι, η Siemens , το Alter, η Proton, επιχειρηματίες κομπιναδόρους του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου και όλους τους είχε βγάλει λάδι με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σκάνδαλο. Προφανώς επειδή οι αρμόδιοι δεν τολμούσαν να αναθέσουν στην εκτεθειμένη ελεγκτική εταιρία ευθέως τη δουλειά του ελέγχου του πόθεν έσχες των πολιτικών εφηύραν το κόλπο, δημιουργήθηκε μία νέα ελεγκτική εταιρία με τα ίδια γραφεία, το ίδιο τηλέφωνο και τους ίδιους μετόχους.
Οι ελεγκτικές εταιρίες στην Ελλάδα είναι 4 και στη μία Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ήταν μέχρι πρότινος ο νυν υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.
Τα μέλη της ελεγκτικής εταιρίας που έβγαλε λάδι όλες τις λαμογιές είχε Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και πολλά μέλη της εταιρίας έχουν στενές σχέσεις με υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...