Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Γερμανοί αστυνομικοί μέλη της Κου Κλουξ Κλαν (EWK).


Ένα σκάνδαλο ξετυλίγεται στη ναζιστική Γερμανία μετά την αποκάλυψη ότι δύο αστυνομικοί στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ήταν μέλη νεοναζιστικής οργάνωσης. Οι δύο άντρες, ωστόσο, συνεχίζουν να εργάζονται ως αστυνομικοί, παρά τις αποκαλύψεις. Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου επιβεβαίωσε την Τετάρτη τις αναφορές ότι οι δύο αστυνομικοί ήταν μέλη μιας ομάδας με το όνομα «Ευρωπαίοι Λευκοί Ιππότες» της Κου Κλουξ Κλαν (EWK).

Πολλοί Γερμανοί αξιωματούχοι δηλώνουν «έκπληκτοι» από την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση, επισημαίνει το Spiegel On Line. Πώς γίνεται, αναρωτιούνται, «δημόσιοι υπάλληλοι, που ορκίζονται να προστατεύουν το σύνταγμα, να είναι μέλη μιας ρατσιστικής οργάνωσης;». H σχέση των δύο αστυνομικών με την οργάνωση πρωτοαποκαλύφθηκε στη διάρκεια έρευνας για τη δολοφονική νεοναζιστική οργάνωση National Socialist Underground (NSU).

Μεταξύ του 2000 και 2007, η ομάδα κατηγορείται για τις δολοφονίες τουλάχιστον 9 μικροεπιχειρηματίες, κατά κύριο λόγο τουρκικής καταγωγής, καθώς και μία αστυνομικό, την Michèle Kiesewetter. Οι δύο αστυνομικοί που συνδέονται με τους «Ευρωπαίους Λευκούς Ιππότες» τυχαίνει μάλιστα να είναι πρώην συνεργάτες της Kiesewetter.

Οι EWK έδρασαν στη Βάδη-Βυτεμβέργη την περίοδο 2000-2002, με τις τοπικές υπηρεσίες πληροφοριών να μετρούν συνολικά 20 μέλη μετά την αποκάλυψή της, σύμφωνα με την επίσης γερμανική εφημερίδα Die Tageszeitung.

Σήμερα οι δύο αστυνομικοί εργάζονται κανονικά. Το γεγονός προκαλεί έκπληξη στον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Γερμανών Αστυνομικών Αντρέ Μπράουν, ο οποίος ζήτησε την απόλυσή τους: «Δεν ήξεραν ότι η Κου Κλουξ Κλαν ήταν μια ρατσιστική οργάνωση; Διερωτώμαι πόσο κουτός μπορεί να είναι ένας αστυνομικός για να μην τον απομακρύνουν από την υπηρεσία».


Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...