Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Να συλληφθεί άμεσα το αρχολαμόγιο. Δεν έχει ασυλία.



O Γιώργος Παπακωνσταντίνου πρώην υπουργός Οικονομικών, ο άνθρωπος που με την συνεργασία του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο αφαίρεσε τα ονόματα τεσσάρων ατόμων, συγγενών του και των δύο συζύγων τους, με καταθέσεις εκατομμυρίων από την λίστα Λαγκάρντ και βέβαια προκύπτει άμεσο θέμα σύλληψής του. Και αυτά τα περί παραγραφής, να τα ξεχάσουν.
Είναι οι δύο κόρες του τέως υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη Μιχ. Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους, συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα Λαγκάρντ.
Τα πρόσωπα αυτά, τα οποία είχαν αφαιρεθεί, φέρεται να διαθέτουν δύο λογαριασμούς οι οποίοι περιλαμβάνουν ο ένας 1.222.000 δολάρια ενώ ο άλλος δεν εμφανίζει κίνηση ποσών καθώς είναι κλειστός.
Αυτό έδειξε η σύγκριση των δύο καταλόγων από την έρευνα που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης. Παράλληλα εμφανίζεται και τέταρτο πρόσωπο σε κίνηση λογαριασμού.


Αξίζει να θυμηθούμε τι υποστήριζε το αρχιλαμόγιο όταν είχε κληθεί στην αρμόδια επιτροπή της βουλής  για τη λίστα Λαγκάρντ.
«Δεν ανέχομαι να υπάρχει η ιστορία περί αλλοίωσης της λίστας. Έγινε αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD...
Ζήτησα να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο ασφαλές. Στον κ. Διώτη έδωσα αυτό το usb.Το αρχικό υλικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι. Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω που είναι. Να ζητήσουμε να ξανασταλεί από την Γαλλία η λίστα για να σταματήσει η σπέκουλα».

 


Δεν είναι όμως μόνο οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου. Είναι και το “τέταρτο πρόσωπο” που δεν αναφέρεται , αλλά και ο εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο πριν από 22 χρόνια, του οποίου το όνομα “εξαφανίστηκε” από την καρτέλα!

1 σχόλιο:

Alexandros Raskolnick είπε...

Δηλαδή, τώρα, που θα θαφτεί το πολιτικό πτώμα του Παπακωνσταντίνου, αποδόθηκε κάποιου είδους δικαιοσύνη ή αποκαταστάθηκε κάποιου είδους τάξη?

Αυτοί που οι παππούδες, οι πατεράδες κι οι θείοι τους ληστεύουν τη χώρα από την εποχή των μεταπολεμικών παγωμένων πιστώσεων, αυτοί που τα λεφτά που έχουν υπεξαιρέσει, τα πηγαινοφέρνουν τουλάχιστον δύο δεκαετίες τώρα από το εξωτερικό στη χώρα και τανάπαλιν, μέχρι να ξεπλυθούν καλά και να τα ξαναπαρκάρουν στην Ελβετία, αυτοί λοιπόν, θέλουν τώρα για ένα πινάκιο φακής να ξεφλουδίσουν και τα υπόλοιπα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...