Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Όταν παίρνεις 12.500 ευρώ τον Μήνα μπορείς να λες ότι σου κ@βλώσει ρε ΜΕΡΓΟ



«Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη».

Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε πριν από μερικές ημέρες ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενος στο μισθολογικό καθεστώς που ισχύει στη χώρα μας. Το ερώτημα, εύλογο και προφανές. Θα μπορούσε ο κ. Μέργος να επιβιώσει αν οι μηνιαίες αποδοχές του ανέρχονταν σε 586 ευρώ; Μάλλον όχι, τουλάχιστον αν κρίνουμε από τους μισθούς που έχει συνηθίσει να λαμβάνει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας.

Καθηγητής πανεπιστημίου, στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, διοικητής στο ΙΚΑ επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή, εκπρόσωπος στο γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι μερικές μόνο από τις θέσεις που κατείχε ή κατέχει, εισπράττοντας τριπλάσιες αμοιβές από τον κατώτατο μισθό.

Η πιο «χρυσοφόρα» καρέκλα, ωστόσο, όπου έκατσε ποτέ -και ξέχασε να την αναφέρει στο βιογραφικό του- είναι εκείνη του προέδρου της θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.». Θέση η οποία θα του απέφερε πάνω από 150.000 ευρώ το χρόνο. Η σύμβαση, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της zougla.gr, υπογράφηκε στις 23 Ιουνίου 2009. Η σύμβασή του έληξε στις 18.6.2012. Έναν μήνα αργότερα, δηλαδή στις 13.7.12, αναλάμβανε τα καθήκοντά του στο Υπουργείο Οικονομικών, παραλαμβάνοντας από τον απερχόμενο γενικό γραμματέα Ηλία Πλασκοβίτη.

Όλα πληρωμένα

Πέρα, όμως, από τον διόλου ευκαταφρόνητο μηνιαίο μισθό του -ο οποίος υπολογίζεται στις 12.500 ευρώ-, η θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ παρείχε στον κ. Μέργο executive αυτοκίνητο, με ή χωρίς οδηγό, καλύπτοντας μάλιστα όλα τα σχετικά έξοδα, για συντήρηση, ασφάλεια, ακόμα και… καύσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...