Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Έβαλαν τον ..λύκο στην επιτροπή, να προσέχει, για …τους..λύκους



Το όνομα του προέδρου της υποτιθέμενης προανακριτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ Χρ. Μαρκογιαννάκη, ενέπλεξε στην κατάθεσή του ο δημοσιογράφος κ. Ι. Ντάσκας αναφορικά με την ανάληψη από μέρους του, ως ποινικολόγου, της υπεράσπισης  εφοριακού της Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς. 

Πρόκειται για υπόθεση κυκλώματος εφοριακών της συμπρωτεύουσας οι οποίοι βαρύνονται με κατηγορίες για απόδοση ΦΠΑ σε εταιρεία – «φάντασμα» με την επωνυμία...
«ΑΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΣΟΛΩΝ».

Μάλιστα τα ονόματα δυο υψηλόβαθμων εφοριακών υπαλλήλων του κυκλώματος, «φιγουράρουν» στην λίστα Λαγκάρντ. Αλλά όπως δηλώνει ο κ. Μαρκογιαννάκης, η πελάτης του όχι μόνον δεν ανήκε στο εν λόγω παράνομο κύκλωμα, αλλά όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε «κατοχύρωσε την υπηρεσία».
Ωστόσο, για την εμπλεκόμενη υπάρχουν τρείς καταδικαστικές αποφάσεις και τρεις αθωωτικές ενώ συνολικά βαρύνεται για 19 υποθέσεις, μια για κάθε υπογραφή που έβαζε στα σχετικά έγγραφα. Η συγκεκριμένη εφοριακός βρίσκεται στη φυλακή εκτίοντας ποινή κάθειρξη 15 ετών που της έχει επιβληθεί για μία από τις σε βάρος της υποθέσεις. Η "κομπίνα" στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η πελάτισσα του κ.Μαρκογιαννάκη είναι μία από τις μεγαλύτερες που αποκαλύφθηκαν ποτέ καθώς υπολογίζεται ότι ζημίωσε το Δημόσιο με πάνω από 30 δις δραχμές!
Το θέμα της πάντως εκκρεμεί στο Εφετείο, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο κ. Μαρκογιαννάκης, δηλώνοντας ότι ανέλαβε την υπεράσπισή της πριν τέσσερις μήνες ενώ ακόμη δεν παρέστη σε καμία δίκη. 
Ο βουλευτής ζήτησε και πήρε αναβολή καθώς επικαλέστηκε φόρτο λόγω της Προανακριτής Επιτροπής της Βουλής. Όπως τόνισε, εξάλλου, «ο δικηγόρος υπερασπίζεται ανθρώπους και όχι πράξεις», επισημαίνοντας ότι «
είναι ρατσισμός να στερείς από κάποιον το δικαίωμα να έχει δικηγόρο, διότι υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας». «Όταν μάλιστα διαγνώσεις ότι κάποιος είναι θύμα, κάνεις ό,τι μπορείς», ανέφερε, δηλώνοντας βέβαιος ότι η πελάτης του «θα καθαρίσει». 

Αρνήθηκε δε οποιαδήποτε συνάφεια της εμπλοκής του ως δικηγόρου στην εν λόγω υπόθεση με το γεγονός ότι δυο μέλη του κυκλώματος είναι στην λίστα Λαγκάρντ, την οποία και διερευνά η προανακριτική επιτροπή της Βουλής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...