Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Μπαίνουν ξένοι γκαουλάϊτερ στο ΤΑΙΠΕΔ



Η σύγκρουση ισχυρών γεωπολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων αλλά και ο διάχυτος φόβος για κοινωνικές αντιδράσεις και... ειδικά δικαστήρια οδηγούν σε απελπιστικά, για τους δανειστές, αργούς ρυθμούς. η αποτελεσματικότητα του ΤΑΙΠΕΔ σε ότι αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, είναι μηδενική.
Οι δανειστές και ιδιαίτερα το Βερολίνο δεν δείχνουν υπομονή και κατανόηση, με αποτέλεσμα να είναι επισφαλής η θέση των μελών του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ και κυρίως των κ.κ. Αθανασόπουλο και Εμίρη που αλληλοϋποβλέπονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Όπως όλα δείχνουν το Βερολίνο πιέζει για αλλαγές προσώπων στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που δεν θα φοβούνται την παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο ή δεν θα μπορούν και να παραπεμφθούν. Δηλαδή να μπουν ξένοι.  Αυτός είναι και ο στόχος.
Οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να ενεργοποιήσουν το άρθρο 16 του Μνημονίου Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών, που προβλέπει αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ αν υπάρχει μεγάλη απόκλιση στόχων για δύο τρίμηνα, το ένα σχεδόν εξαντλήθηκε.
Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται ότι «η κυβέρνηση δεσμεύεται να απομονώσει τη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων από πολιτικές πιέσεις».
Με τον όρο πολιτικές πιέσεις, οι δανειστές εννοούν:
-Ενδεχόμενο έλεγχο από τη Βουλή και αμφισβήτηση των διαδικασιών.
-Εμπλοκή της Δικαιοσύνης.
-Αντιδράσεις τοπικών φορέων (Δήμων) αλλά και κοινωνικών ομάδων.
Αυτό σημαίνει σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες, ακόμα και παράκαμψη της Βουλής και της Δικαιοσύνης, σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ήδη η κυβέρνηση Σαμαρά έδωσε τις πρώτες εξετάσεις. Ο κατηγορούμενος για κακουργήματα Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ κ. Γεωργίου παραμένει στη θέση του, παρά την ποινική δίωξη εις βάρος του κατόπιν εντολών έξωθεν
Με τον ίδιο τρόπο, θα εξασφαλιστεί και ένα ισχυρό πέπλο προστασίας στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που θα κληθεί να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...