Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Τώρα που θα γίνει η θάλασσα γιαούρτι με τα..ΕΣΠΑ του… παίρνουν το κουτάλι.



Την άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας των ΙΕΚ Ξυνή και Δομή, για λόγους δημοσίου συμφέροντος ζητάει από το Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), η επιτροπή που διερευνά καταγγελίες σε βάρος των δύο εκπαιδευτηρίων.
Η επιτροπή που εξέτασε τις καταγγελίες διαπίστωσε ότι η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του ΙΕΚ Ξυνή έχει μεταβιβαστεί σε άλλες εταιρίες της ίδιας οικογένειας δύο φορές, ενώ εκείνη του ΙΕΚ Δομή, τρεις φορές. Το πόρισμα της επιτροπής αναφέρει ότι η ζημία που προκάλεσαν στο δημόσιο οι δύο αυτοί όμιλοι είναι τεράστια και γι” αυτόν τον λόγο θα πρέπει να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας τους.
 Η οικογένεια Ξυνή είχε βάλει λουκέτο σε μια από τις εταιρίες της, για να ανοίξει λίγο καιρό μετά μια δεύτερη, η οποία συνέχιζε κανονικότατα τις δραστηριότητες της πρώτης.
Εξίσου σκανδαλώδη ήταν και τα στοιχεία που είδαν τότε το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν ρύθμιση στην οποία είχε προχωρήσει ο όμιλος Ξυνή με το ΙΚΑ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο εκπαιδευτικός όμιλος, προκειμένου να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα και να συνεχίσει τις δραστηριότητές του παρά τα χρέη, είχε προχωρήσει σε διακανονισμό με το ΙΚΑ, ο οποίος προέβλεπε την αποπληρωμή των χρεών σε 4.700 δόσεις με χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής την 31η Μαρτίου του 2404! Άνδρες της οικονομικής Αστυνομίας είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στο λογιστήριο των ΙΕΚ. Το υλικό που συνελέχθη προωθήθηκε στο ΣΔΟΕ, προκειμένου να διαπιστωθούν παραβάσεις φορολογικού χαρακτήρα.

Η άδεια λειτουργίας των δύο ΙΕΚ πρέπει να έχει ανακληθεί μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Δείτε τι είχαμε γράψει… Ο ….κουβαρντάς ΞΥΝΗΣ έδωσε 161 ευρώ για χρέος 750.000



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...