Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Τρώνε και τα λεφτά των ανέργων



Η ανεργία αυξάνεται δραματικά. Με τους ίδιους ρυθμούς (δραματικά δηλαδή) μειώνονται μισθοί και συντάξεις. Και ελπίδα δεν υπάρχει πουθενά. Ειδικά όταν αποκαλύπτεται ότι μάλλον οι κόποι πάνε χαμένοι.
Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» μπήκε στη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων το 2011. 2% παρακράτηση κάθε μήνα υπέρ των ανέργων. Μόνο που τα χρήματα που εξοικονομεί το κράτος από την εισφορά, δεν καταλήγουν στα ταμεία του ΟΑΕΔ υπέρ των ανέργων...
Για την ακρίβεια, ούτε ένα ευρώ δεν έχει φτάσει τον ΟΑΕΔ, αναφέρει δημοσίευμα του Επενδυτή. Σε σχετικές εκθέσεις του ΟΑΕΔ που έχουν στα χέρια τους κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπάρχει σαφής αναφορά ότι τα χρήματα της ειδικής εισφοράς του 2% από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, δεν έφτασαν ποτέ εκεί που έπρεπε.
Σε συγκεκριμένη έκθεση αναφέρεται ότι από τον ειδικό φόρο, που αποδίδει γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ, δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ οποιοδήποτε ποσό της εισφοράς!
Η διοίκηση του ΟΑΕΔ λέει ότι  οι άνεργοι θα μπορούσαν να βοηθηθούν επαρκώς και με τα μισά από τα χρήματα τις ειδικής εισφοράς. Αρκεί αυτά να έφταναν στα ταμεία του Οργανισμού.
Που πάνε τα λεφτά αυτά; Απαντώντας, ανεπισήμως, στον Επενδυτή, αξιωματούχος της κυβέρνησης, αναφέρει ότι τα χρήματα πηγαίνουν σε «μαύρες τρύπες» του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων.
Και όλα αυτά ενώ τα κουτσουρεμένα κατά 22% επιδόματα ανεργίας παίρνει μόνο ένας στους πέντε ανέργους, ενώ έχει μειωθεί και το κονδύλι υπέρ του ΟΑΕΔ παρά τη δραματική αύξηση της ανεργίας.

Κατά τα λοιπά ο ΟΑΕΔ ονομάζει τα κέντρα του…. προώθησης απασχόλησης . ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ όμως είναι ….. όταν παίρνουμε …μάτι τις γυναίκες τους, όταν γαμιούνται.  ΕΡΓΑΣΙΑ είναι όταν τις … γαμούμε.  Πώς να το κάνουμε …..μια λέξη, κάνει την… διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...