Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Τσιπρας…. χορεύοντας με του λύκους



Σε πρώην "πρεσβευτές" και σε «απατεώνες» αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσιπρας μιλώντας για την Proton Bank στην βουλή. Φαίνεται όμως ότι έχει το σύνδρομο όλων των ροζ αρχηγών να ανακατεύονται με …αμερικανούς πρέσβεις  όπως ενός άλλου γραφικού, που του πηδούσε και την γυναίκα ο Αμερικανός πρέσβης κάνοντας τον να εγκαταλείψει την πολιτική. Ο δε γαμίκος ανεκλήθει άρον – άρον στο ..αμερικα.

Έτσι…. με αυτούς όμως συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον και μάλιστα στηρίχθηκε στις επαφές τους για να βελτιώσει το προφίλ του στις ΗΠΑ ο Τόμας Μίλλερ υπηρέτησε ως πρέσβης ΗΠΑ στην Αθήνα, από το 2001 έως τον Δεκέμβριο 2004 και είναι γνωστός για τη σχέση του με τη CIA. Σήμερα είναι επικεφαλής του Independend Diploma στην Ουάσιγκτον οργάνωση που παρέχει υπηρεσίες διπλωματικής στρατηγικής και ηθικές τεχνικές σε χώρες όπως Κόσσοβο Ούρμα Σομαλία δυτική Σαχάρα αλλά και στο ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου. Ο Ντ. Σπεκχαρντ υπηρέτησε ως πρέσβης ΗΠΑ στην Αθήνα από το 2007 έως το 2010 οπότε και παραιτήθηκε από το διπλωματικό σώμα. Από την 1/2/2011 μέχρι 19/8/2011 ο Σπεκχαρντ ήταν πρόεδρος της Proton του Λαυρέντη Λαυρεντιαδη. Σήμερα είναι ανώτατο στέλεχος του Brookings Institution στο οποίο μίλησε ο Αλεξης Τσιπρας κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ. Ο Πατρικ Νικολα Θερος υπηρέτησε ως πρέσβης ΗΠΑ στο Καταρ (1995-1998) και υπήρξε βοηθός συντονιστή αντιτρομοκρατίας υπεύθυνος για την αντιτρομοκρατική δράση της κυβέρνησης ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο. Διευθύνει το επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΠΑ –ΚΑΤΑΡ και είναι εκπρόσωπος του πατριαρχείου Ιεροσολύμων στις ΗΠΑ.

Τον Αλεξη Τσιπρα πλαισίωσαν στην Ουάσιγκτον οι λομπιστες Νικος Λαριγγακης του American Hellenic Institute και Γιώργος Mερμελας του Greek dream incorporation . Το merican Hellenic Institute ιδρύθηκε το 1974. Από τον γνωστό για τη σχέση του με τη χούντα Ευγένιο Ρωσιδη ως "εμπορική ένωση»". Ο Νίκος Λαρυγγακης, έχει δηλώσει στο παρελθόν, ότι τα "ελληνικά σχολειά" στις ΗΠΑ δεν χρειάζονται. Ο Γιώργος Μερμελας συμμετείχε στην επίσημη αποστολή της Ντόρας Μπακογιάννη στα Ηνωμένα έθνη (Σεπτέμβριος 2006) ως «ηθικός σύμβουλος του υπ. Πολιτισμού» και έχει λάβει επιχορηγήσεις από τον Ευ. Βενιζελο, για την προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ και από το Αθήνα 2004. Συνοδοί του Αλέξη Τσιπρα στην Ουάσιγκτον, ήταν ο διπλωματικός του σύμβουλος πρέσβης Γεώργιος Αϋφαντης, ο οικονομικός του σύμβουλος Γιάννης Μηλιος, η Ρένα Δουρου και ο Νίκος Παππάς.

Μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσιπρα από τις ΗΠΑ απομένει να ρωτήσουμε.. ποιοι διοργάνωσαν το ταξίδι του Αλέξη Τσιπρα στις ΗΠΑ? Και τι ενημέρωση είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις επαφές του εκεί? Τι αποκόμισε από τις συζητήσεις του με τους Μιλλερ – Σπεκχαρντ- Θερος? Τι εννοεί όταν αναφέρεται στη βουλή σε «πρώην πρεσβευτές ή ομοτράπεζους πολιτικών προσώπων που διοργανώνουν πολύ "ευχάριστα γεύματα"; Ποιους περιγράφει ως « απατεώνες» που « θέτουν σε κίνδυνο τις καταθέσεις των πολιτών»? –
Τέλος , γνωρίζει ο Aλεξης Tσιπρας τον αριθμό των στελεχών του Brookings Institution , που υπήρξαν ή είναι ανώτατοι αξιωματούχοι της CIA;




Ας διάβαζε εδώ πριν συνφάγει μαζί τους. Είναι νέος Κοσκωτάς ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...