Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ηρακλειωτικο"Απαγορευτικό" για τα χανιώτικα προϊόντα .Κρατάει χρόνια αυτή η ..κολόνια.



Σχεδόν στα χέρια πιάστηκαν χθες στο λιμάνι του Ηρακλείου αγρότες από τα Χανιά με συναδέλφους τους από την Ανατολική Κρήτη, όταν χωρίς προφανή λόγο οι δεκαπέντε νταλίκες με κηπευτικά από τα Χανιά έμειναν εκτός του πλοίου των Μινωϊκών στο οποίο επετράπη ο απόπλους παρά την απεργία της Π.Ν.Ο.
Το 'Festos Palace' απέπλευσε στις 11:20 χθες βράδυ από το Ηράκλειο με περίπου 100 νταλίκες με ευπαθή και άλλα προϊόντα. Οι Χανιώτες παραγωγοί περίμεναν υπομονετικά στο λιμάνι με 15 νταλίκες γεμάτες προϊόντα και έβλεπαν να φορτώνονται στο πλοίο ακόμα και έπιπλα ενώ σε αυτούς απαγορευόταν να φορτώσουν! Η φόρτωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και σταμάτησε για λίγο καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες αγροτών έγινε τηλεφώνημα για βόμβα στο πλοίο και χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί έλεγχος από σκύλο της αστυνομίας εκπαιδευμένο στον εντοπισμό εκρηκτικών. Το λιμεναρχείο Ηρακλείου πάντως, δεν επιβεβαίωσε το συμβάν αυτό.
Μιλώντας χθες βράδυ στα 'Χ.Ν.' οι Χανιώτες αγρότες εξέφρασαν την οργή τους για τη συμπεριφορά που συνάντησαν από τους συναδέλφους τους στην Ανατολική Κρήτη και κατήγγειλαν ότι «στο πλοίο έβαζαν μόνο Ηρακλειώτες και Ιεραπετρίτες αφήνοντας τις δικές μας νταλίκες εκτός!» διότι δεν είμαστε πελάτες των… Μινωικών γραμμών.  
Μάλιστα σε αρκετές στιγμές τα αίματα... άναψαν και λίγο έλειψε να σημειωθούν επεισόδια. Οι νταλίκες έμειναν στο λιμάνι περιμένοντας πλέον την... τύχη τους, καθώς χθες το πρωί οι ναυτικοί ανακοίνωσαν νέα διαδοχική 48ωρη απεργία μέχρι το πρωί της Τετάρτης!
Πάντως πέρα από τις 'Μινωικές' κρούση έγινε και σε πληρώματα άλλων ναυτιλιακών εταιρειών τα οποία πάντως ήταν ανένδοτα στο να σταματήσουν την απεργία καθώς παραμένουν απλήρωτα για πολλούς μήνες.

Με αποκλεισμό της Σούδας απειλούν οι αγρότες των Χανίων, εάν δεν αναχωρήσει πλοίο με κηπευτικά από τα Χανιά ή δεν διευκολυνθούν για να αναχωρήσουν με πλοίο από το Ηράκλειο.

Δεκαπέντε τουλάχιστον νταλίκες έχουν φτάσει από περιοχές των Χανίων στη Σούδα, καθώς πολλοί δεν κατάφεραν να αναχωρήσουν με το πλοίο Φαιστός από το Ηράκλειο, και προειδοποιούν ότι τα κηπευτικά τους θα καταλήξουν σε χωματερές εάν δεν μεταφερθούν στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...