Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Mπουμπούκι ο δήμαρχος



Η θέση που πήρε σε μια διένεξη ιδιωτών έθεσε σε αργία τον πασόκο πρώην δήμαρχο Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Μινώα Πεδιάδος, Χαράλαμπο Γιαννόπουλο. Οι ιδιώτες αντιδικούσαν, το 2008, για το αν ένα κομμάτι οικοπέδου στην περιοχή του Αρχοντικού ήταν δημόσια έκταση ή ιδιωτική. Τότε ο Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, δήμαρχος Αρκαλοχωρίου τότε, μέσω της τεχνικής υπηρεσίας, παρενέβη στην υπόθεση και βεβαίωσε ότι το οικόπεδο ήταν δημοτικός δρόμος. Ο ένας εκ των αντίδικων προσέφυγε στην δικαιοσύνη και με συμβόλαια και μαρτυρίες απέδειξε ότι το οικόπεδο του ανήκε.
Το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, τον περασμένο Οκτώβρη, απεφάνθη ότι οι βεβαιώσεις εκ μέρους του τότε δημάρχου ήταν ψευδείς και καταδίκασε το δημοτικό υπάλληλο που υπέγραψε τα έγγραφα αλλά και το δήμαρχο σε 15μηνη φυλάκιση και 1 χρόνου στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Μάλιστα στη σχετική απόφαση ο πρώην δήμαρχος θεωρείται ηθικός αυτουργός, καθώς όπως αναφέρεται "φορτικά και επανειλημμένα" προκάλεσε την απόφαση, ώστε ο υπάλληλος να εκτελέσει την άδικη πράξη.
Στις 19 Ιανουαρίου η απόφαση κοινοποιήθηκε στο δήμο Μινώα, και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γ.Δεικτάκτη να θέτει σε αργία το Χ.Γιαννόπουλου έως ότου η υπόθεση τελεσιδικήσει. Ως τότε, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να παρίσταται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μινώα, ενώ αν η τελεσίδικη απόφαση δεν εκδοθεί ως τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δε θα έχει δικαίωμα ούτε να είναι υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...