Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Αποσύρουν τα ….Mπαγκλαντεσιανά…ZARA ως επικίνδυνα



Στην ανάκληση μη ασφαλών προϊόντων προχώρησε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έπειτα από την κοινοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω του Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών.
Τα προϊόντα είτε έχουν εντοπιστεί από τις αρμόδιες αρχές κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν κριθεί ως μη ασφαλή, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η διάθεσή τους στην αγορά, είτε ο ίδιοι οι παραγωγοί -έχοντας εντοπίσει κάποιο δυνητικό κίνδυνο που μπορεί αυτά να παρουσιάσουν- έχουν προβεί σε εθελούσια απόσυρσή τους από την αγορά και ανάκληση από τους καταναλωτές, στα πλαίσια των υποχρεώσεων τους βάσει του Άρθρου 5 της ΚΥΑ Ζ3-2810/2004 «Γενική Ασφάλεια των Προϊόντων».
Η απαγόρευση διάθεσής τους στην αγορά μπορεί να αρθεί εφόσον το ελάττωμα που τα καθιστά μη ασφαλή επιδέχεται διόρθωσης και οι παραγωγοί προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει καθιερώσει τη δημοσίευση των εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μη ασφαλή προϊόντα στην ελληνική γλώσσα, όπως μεταφέρθηκαν στην κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Κ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.efpolis.gr.
Στόχος των δημοσιεύσεων είναι να υπάρχει δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού και αφετέρου οι τυχόν διακινητές των προϊόντων αυτών στην ελληνική αγορά να προβαίνουν σε άμεση απόσυρσή τους και ταυτόχρονη ενημέρωση της εκάστοτε αρμόδιας αρχής για την επιτήρηση της αγοράς, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγεται το προϊόν.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση διαπίστωσης από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές οι οποίες ενεργοποιούνται αμέσως μετά από κάθε ειδοποίηση μέσω του συστήματος RAPEX ή ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών ότι τα προϊόντα αυτά εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, η Γ.Γ.Κ. θα επιβάλλει αυστηρές διοικητικές κυρώσεις με βάση το Νόμο 2251/94, σε όλους όσους εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησής των προϊόντων αυτών στην ελληνική αγορά.
Δείτε όλα τα προϊόντα που ανακαλούνται εδώ

1 σχόλιο:

ντετεκτιβ είπε...

Καιρός ήταν,αλλά μήπως είναι και η μοναδική εταιρία που τα φτιάχνει εκεί,το 90% των εταιριών εκεί τα φτιάχνει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...