Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η Αμερική βρίσκεται στο πλευρό της ..Αλ Κάιντα ..της.



«Αν ο Μπαράκ Ομπάμα αποφασίσει τελικά να επιτεθεί στο συριακό καθεστώς θα επιβεβαιώσει -για πρώτη φορά στην ιστορία- ότι η Αμερική βρίσκεται στο πλευρό της Αλ Κάιντα», σχολιάζει ο Ρόμπερτ Φισκ, ο βραβευμένος ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας «Independent» στη Μέση Ανατολή. Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο άγγλος συγγραφέας και δημοσιογράφος, «αυτοί που σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους την 11η Σεπτεμβρίου τώρα θα πολεμήσουν μαζί με το έθνος του οποίου τους αθώους δολοφόνησαν βάναυσα ακριβώς πριν από 12 χρόνια. Αυτό κι αν είναι επίτευγμα για τον Ομπάμα, τον Κάμερον, τον Ολάντ και τους υπόλοιπους πολεμοχαρείς δολοφόνους... Βέβαια ούτε το Πεντάγωνο ή ο Λευκός Οίκος ούτε η Αλ Κάιντα -υποθέτω- πρόκειται να το διατυμπανίσουν, αν και οι δυο πλευρές προσπαθούν να εξοντώσουν τον Μπασάρ αλ-Ασαντ. Όπως επίσης προσπαθεί και το Μέτωπο Αλ Νούσρα (το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα)».Ο Φισκ παρατηρεί ότι «υπάρχει φυσικά και μια ειρωνεία. Την ώρα που οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν την Αλ Κάιντα σε Υεμένη και Πακιστάν, θα την βοηθούν στη Συρία σκοτώνοντας τους εχθρούς της. Πάμε στοίχημα ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιτεθούν στην Αλ Κάιντα στη Συρία».«Στο Ιράκ, ξεκινήσαμε πόλεμο βασισμένοι σε ψέματα. Τώρα ο πόλεμος βασίζεται στο YouTube. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι τραγικές εικόνες νεκρών ανθρώπων δεν είναι πραγματικές. Σημαίνει όμως ότι οποιαδήποτε διαφορετικά στοιχεία θα επισκιαστούν. Για παράδειγμα, κανείς δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για τις διαρκείς αναφορές στον Λίβανο για τρία μέλη της Χεζμπολάχ που πολεμούσαν μαζί με τα κυβερνητικά στρατεύματα στη Δαμασκό και δηλητηριάστηκαν από το ίδιο αέριο την ίδια μέρα. Λέγεται ότι βρίσκονται σε νοσοκομείο του Λιβάνου. Αν λοιπόν η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε αέρια, πώς χτυπήθηκαν οι άντρες της Χεζμπολάχ;» Και καταλήγει: «Λέγεται ότι το χτύπημα στη Συρία θα είναι σύντομο, μια δυο μέρες. Αυτό αρέσκεται να πιστεύει ο Ομπάμα. Σκεφτείτε όμως το Ιράν. Σκεφτείτε τη Χεζμπολάχ. Υποψιάζομαι ότι αν ο Ομπάμα προχωρήσει τα σχέδιά του, αυτός ο πόλεμος δεν θάχει τέλος».





Όπως αναφέρει εφημερίδα του Κουβέιτ και αναμεταδίδει ο ισραηλινός Τύπος χώρες του Κόλπουοι οποίες δεν διευκρινίζονται- ήρθαν σε επαφή με το Ισραήλ ζητώντας του να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση» σε περίπτωση που η Συρία επιτεθεί κατά του Ισραήλ ως αντίποινα της επίθεσης που θα έχει δεχθεί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας του Κουβέιτ το Ισραήλ απάντησε ότι σκοπεύει να επιδείξει αυτοσυγκράτηση αρκεί οι επιθέσεις που θα δεχθεί «δεν ξεπεράσουν κάποια λογικά όρια», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Το Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποια είναι τα όρια αυτά
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...