Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Εάν έκαναν το ίδιο και εδώ, σχεδόν όλων οι γυναίκες θα έκαναν παρέα στην …μαχήτρια του …φωτός.



Η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομίας Ζερόμ Καϊζάκ, η Πατρισιά Καϊζάκ, διώκεται για «φορολογική απάτη» και «απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων από φορολογική απάτη», στο πλαίσιο της έρευνας για τον μυστικό λογαριασμό που διέθετε ο σύζυγός της στην Ελβετία. Η Πατρισιά Καϊζάκ, η οποία τελεί εν διαστάσει και σε διαδικασία διαζυγίου από τον πρώην υπουργό, τέθηκε υπό κράτηση για δύο ημέρες στις αρχές Ιουλίου, αλλά κατόπιν αφέθηκε ελεύθερη.

Ιατρός ειδικευμένη στην μεταμόσχευση μαλλιών, η Καϊζάκ διέθετε μια κλινική εξειδικευμένη στο αντικείμενο στο πολυτελές όγδοο διαμέρισμα του δυτικού Παρισιού. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

Ο Καϊζάκ είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από την κυβέρνηση την 19η Μαρτίου, μετά την έναρξη έρευνας από την εισαγγελία του Παρισιού που έλαβε πληροφορίες για τον τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία.

Ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει έρευνα για «νομιμοποίηση εσόδων από φορολογική απάτη», αφού είχε παραδεχθεί πως ήταν κάτοχος ενός μυστικού τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο, αφού προηγουμένως είχε διαψεύσει επανειλημμένα ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης πως διέθετε μυστικά εξωχώριο τραπεζικό λογαριασμό, μετά τις αποκαλύψεις του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Mediapart.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...