Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

"Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται προστασία"





«Έχουμε γίνει μάρτυρες κατά το τελευταίο διάστημα ενός παροξυσμού του κρατικού αυταρχισμού εκ μέρους των κυβερνώντων - ως αποκορύφωση των εξελίξεων της τετραετίας 2010-2014 - σε βάρος των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών και ειδικότερα όσων αμφισβητούν κατά τρόπο ενεργό τις κρατούσες οικονομικές και κοινωνικές επιλογές», είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος.


«Η εφαρμογή των σκληρών και ανεπιεικών μνημονιακών πολιτικών και η αποδυνάμωση της εθνικής κυριαρχίας έρχονται σε σύγκρουση με την ισχύ του κοινωνικού κράτους δικαίου και την προστασία των συνταγματικών ελευθεριών, οι οποίες έχουν κατακτηθεί με τους αγώνες και τις πολυετείς προσπάθειες του ελληνικού λαού», συνέχισε.


«Πιστεύουμε», πρόσθεσε, «ότι η ελληνική κοινωνία χρειάζεται επειγόντως μια διαδικασία εκδημοκρατισμού, προστασίας και διεύρυνσης των θεμελιωδών δικαιωμάτων και πρέπει να αποφύγει σε κάθε περίπτωση μια αυταρχική αναδίπλωση και μια εκτροπή μακαρθικού και αυταρχικού χαρακτήρα».  


Ο κορυφαίος συνταγματολόγος εκτίμησε ότι θα είναι κατάντημα της Δημοκρατίας αν επιχειρήσει με νόμο να αποκλείσει την κάθοδο της Χρυσής Αυγής στις εκλογές. «Η εγκληματική δράση μελών της αντιμετωπίζεται ποινικά στα δικαστήρια, οι ιδέες της όμως, όσο αποκρουστικές κι αν είναι, αντιμετωπίζονται ιδεολογικά και με την ψήφο του πολίτη», είπε.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ .....ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ .... ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ .
ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ. , ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΤ ΟΝΟΜΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ .....
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...