Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Γιατί υπάρχει τόσο …εκκωφαντική σιγή ;



Βαρύτατες ευθύνες στα όρια της προδοσίας από την ελληνική προεδρία της Ε. Ε., που υποτίθεται θα προωθούσε την ιδέα της ευρωπαϊκής ΑΟΖ για να θωρακίσει τα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς, χωρίς καμία ευρωπαϊκή έστω επιφύλαξη, χωρίς καμία αντίδραση, χωρίς κανέναν απολύτως λογικό λόγο, επιτρέπει μέχρι στιγμής να έρθει στην καρδιά της Μεσογείου μια πλωτή σούπερ-βόμβα αερίου σαρίν και μουστάρδας και τοξικών αποβλήτων.


Μια σούπερ-βόμβα ικανή να προκαλέσει, σε περίπτωση διαρροής, πυρκαγιάς, θαλασσοταραχής, ατυχήματος, δολιοφθοράς ή τρομοκρατικής επίθεσης (αν και το τελευταίο είναι το πλέον απίθανο να συμβεί), ερήμωση τύπου Σαχάρας σε παρακείμενα νησιά και θαλάσσια οικοσυστήματα. Και μάλιστα, στην καρδιά μιας κλειστής θάλασσας, στην καρδιά του τουριστικού παραδείσου της Ευρώπης, με την Κρήτη να απέχει μόλις 500 χιλιόμετρα από το επίμαχο σημείο, με προοπτική ανεπανόρθωτης, γιγάντιας περιβαλλοντικής, οικονομικής και τουριστικής καταστροφής στην Ευρώπη και πρώτα απ' όλα στην Ελλάδα, η οποία έχει ως κύριο πνεύμονα ζωής ακριβώς τον τουρισμό και το περιβάλλον!

Η θάλασσά μας θα γίνει το πρώτο "πειραματικό πεδίο", μαζί με την Κρήτη, τη Γαύδο και όλα τα νησιά της Μεσογείου, που έχει μεγάλα εσωτερικά ρεύματα και μεταφέρει χιλιάδες τόνους νερού σιωπηλά και κάτω από την επιφάνεια σε τεράστιες αποστάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση μόλυνσης στο νερό, ενώ ο αέρας εάν μολυνθεί από τόνους αερίων θανάτου μπορεί να αποδεκατίσει ολόκληρες πόλεις και νησιά!

Το αμερικανικό πλάνο

Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες στρατιωτικές πηγές των ΗΠΑ, στο μετασκευασμένο Cape Ray θα υπάρχουν 35 ναυτικοί ως πλήρωμα και 65 χημικοί ειδικοί Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι θα έχουν έτσι στη διάθεσή τους ένα αμφιλεγόμενο πλωτό εργαστήριο για να... "πειραματιστούν" ελεύθερα!

Στο πλοίο θα δουλεύουν επί 24ώρου βάσεως δύο μονάδες υδρόλυσης και επί 90 έως 210 συνολικά ημέρες, για να εξουδετερωθούν 700 τόνοι χημικών αερίου θανάτου, που θα αφήσουν 1,5 εκατομμύριο γαλόνια ή σχεδόν 6 εκατομμύρια λίτρα τοξικών αποβλήτων! Ακόμη και εάν πάνε όλα «καλά», τι θα απογίνουν όμως αυτά τα απόβλητα; Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι θα πουληθούν, καθώς υπάρχει αγορά και εμπόριο τέτοιων ουσιών...

Εντός της ελληνικής ΑΟΖ

Όπως όλα δείχνουν, η επιχείρηση Cape Ray θα γίνει εντός ή στα όρια της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), η οποία δυστυχώς, με βαρύτατη ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων, δεν έχει ακόμη μονομερώς ανακηρυχθεί, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο και τα διεθνή δικαιώματα εξ αυτού της χώρας μας!

Έτσι, οι Αμερικανοί, επωφελούμενοι από την ανυπαρξία ΑΟΖ, σπεύδουν στην περιοχή, με το πρόσχημα των «διεθνών υδάτων», όπου όμως σε περίπτωση ατυχήματος δε θα πληρώσουν αποζημιώσεις σε κανέναν, για μια θάλασσα που δεν ανήκει σε κανέναν ως τώρα, αφού η Αθήνα, όπως προείπαμε, σε αντίθεση με τη Λευκωσία, δεν έχει ανακηρύξει ΑΟΖ! Φυσικά, για όλα αυτά υπάρχει η "ομπρέλα" της επίβλεψης από τον Ο.Η.Ε.


Σιγή ιχθύος

Την ανησυχία επιτείνει η περίεργη σιωπή των μεγάλων «προστατών» του περιβάλλοντος, όπως των πάσης φύσεως «Greenpeace», που σε άλλες περιπτώσεις θα είχαν χτίσει κυριολεκτικά το Γιβραλτάρ για να μην περάσει το «Cape Ray» στη Μεσόγειο ή θα είχαν ξεσηκώσει τουλάχιστον διεθνή σάλο για την παρεμπόδισή του!
Αντιθέτως όμως, τα «λιοντάρια-φύλακες» του περιβάλλοντος έχουν μεταβληθεί στην περίπτωση αυτή σε «αρνάκια» των ΗΠΑ και γι' αυτό τα συμβουλεύτηκε ο υπουργός Εξωτερικών, λες και δεν έχει υπηρεσίες και επιστήμονες η Ελλάδα και η Ε.Ε. στην οποία και προεδρεύουμε! Μετά την ενημέρωση αυτών των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ. μας διαβεβαίωσε πως τον διαβεβαίωσαν ότι ο Οργανισμός Καταστροφής των Χημικών Όπλων τούς διαβεβαίωσε πως τίποτα δε θα πέσει στη Μεσόγειο... Σε άλλες περιπτώσεις, εάν έσταζε μόλις «η ουρά του γαϊδάρου», οι οργανώσεις θα έτρεχαν σαν τρελές για το... περιβάλλον! Τώρα όμως που εμπλέκεται ο ίδιος ο «γάιδαρος» υπάρχει «η σιωπή των αμνών»... Γιατί;

Ολόκληρο το ρεπορτάζ ΕΔΩ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

WWF
Το μεγαλύτερο κομμάτι της χρηματοδότησης του έργου της οργάνωσης προέρχεται από κοινωφελή ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το ποσοστό των εσόδων μας από κοινωφελή ιδρύματα για το διάστημα 01/07/2011 – 30/06/2012 ήταν 54% και αντιστοιχεί στο συνολικό ποσό του 1.854.752€

Ίδρυμα Ι.Σ. Λάτση

http://www.wwf.gr/foundations

ΣΣΣΣΣΣΣ!

Ανώνυμος είπε...

UNICEF

Πρόεδρος Λάμπρος Κανελλόπουλος, τον θυμασαι;

ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΗ ΚΟΥΡΑΜΑΝΑ!

http://www.unicef.gr/greece.php

Η GREENPEACE TA ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΑ..... ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΟΥΣ ΟΠΩΣ... ΕΜΕΙΣ!

ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...