Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Οι αστυνομικοί τους πέρασαν για… Έλληνες και τους λήστεψαν. Ήταν όμως… Πακιστανοί …που δεν παίζουν.



Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος Αστυφύλακα και τριών Ειδικών Φρουρών, για κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση οικιακού ασύλου, κλοπή και απλή σωματική βλάβη...
Ο Αστυφύλακας και οι Ειδικοί Φρουροί κατηγορούνται ότι, μετά από έλεγχο που διενήργησαν σε αλλοδαπούς για ναρκωτικά, μετέβησαν στην οικία τους, όπου πραγματοποίησαν παράτυπη έρευνα και τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.
Επιπλέον, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας και οι Ειδικοί Φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν χθες (23-01-2014), ένας Αστυφύλακας και τρεις Ειδικοί Φρουροί, που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παραβίασης οικιακού ασύλου, της κλοπής και της απλής σωματικής βλάβης.

Η παραπάνω σχηματισθείσα ποινική δικογραφία αφορά επιπλέον και την εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση, τεσσάρων (4) αλλοδαπών, υπηκόων Μπαγκλαντές, οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το βράδυ της 22.01.2014, καταγγέλθηκε τηλεφωνικά, από αλλοδαπούς, στο Κέντρο της Αμέσου Δράσεως περιστατικό που διαπράχθηκε σε βάρος τους από αστυνομικούς.

Στη συνέχεια οι καταγγέλλοντες (τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές) καθ’ υπόδειξη του Κέντρου μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας, όπου ανέφεραν ότι τέσσερις ένστολοι αστυνομικοί, αφού προηγουμένως τους έλεγξαν σε υπαίθριο χώρο και βρήκαν στη κατοχή τους ναρκωτικά, μετέπειτα εισήλθαν παράνομα στο σπίτι τους, έψαξαν τους χώρους, αφαίρεσαν από την κατοχή τους το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ και αποχώρησαν.

Για την καταγγελία των αλλοδαπών ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία επελήφθη της υπόθεσης και διενήργησε σχετική αστυνομική έρευνα.

Όπως προέκυψε, ο Αστυφύλακας και οι τρεις Ειδικοί Φρουροί, που είχαν διατεθεί τις βραδινές ώρες της 22.01.2014 σε υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας, στο κέντρο της Αθήνας, εντόπισαν επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, τρεις από τους παραπάνω αλλοδαπούς να προβαίνουν σε συναλλαγή με ναρκωτικές ουσίες.

Κατάφεραν να ακινητοποιήσουν δύο από αυτούς, στην κατοχή των οποίων βρήκαν οκτώ (8) συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και δύο (2) καρτέλες με φαρμακευτικά σκευάσματα (χάπια).

Στη συνέχεια, μετέβησαν από κοινού με τους δυο αλλοδαπούς στην οικία τους, στο κέντρο της Αθήνας, όπου ευρίσκοντο άλλοι δύο ομοεθνείς τους. Οι αλλοδαποί παρέδωσαν στους αστυνομικούς επιπλέον τρία (3) σπιρτόκουτα με ακατέργαστη κάνναβη και πέντε (5) καρτέλες χάπια – ναρκωτικά.

Οι τέσσερις αλλοδαποί, κατά την εξέτασή τους ισχυρίστηκαν ότι οι αστυνομικοί έψαξαν εκτενώς τους χώρους της οικίας τους και αφαίρεσαν από την κατοχή τριών εξ αυτών το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ. Επιπλέον ένας από τους αλλοδαπούς κατήγγειλε ότι ο Αστυφύλακας άσκησε βία σε βάρος τους, χτυπώντας τους με το χέρι στο κεφάλι.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ότι ο Αστυφύλακας και οι τρεις Ειδικοί Φρουροί, πριν τις σχετικές καταγγελίες των αλλοδαπών, δεν είχαν αναφέρει στο κέντρο της Αμέσου Δράσεως οτιδήποτε σχετικό με έρευνα σε δημόσιο χώρο, ανεύρεση ναρκωτικών, μετάβαση σε κατοικία για διενέργεια έρευνας κ.λπ. ενέργειες και δεν είχαν προβεί σε προσαγωγή – σύλληψη των υπαιτίων.

Επιπλέον τα ναρκωτικά (ποσότητες κάνναβης και 62 συνολικά ναρκωτικά χάπια), παραδόθηκαν από τους αστυνομικούς σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν κατόπιν εντολής του Κέντρου κλήθηκαν να μεταβούν στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας, προκειμένου να εξεταστούν τα καταγγελλόμενα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας και οι Ειδικοί Φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΤΗ ΡΟΖΑ ΤΗ ΝΑΖΙΑΡΑ ΝΤΕ .......

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΙΧΝΟΣ, ΤΙΣ ΑΡΠΑΞΕ Ο ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ;
ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΣΩΝ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...