Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ποιος είναι ο… πατέρας… και οι… υπουργοί;





Ολόκληρη η απολογία Κάντα δημοσιεύεται σήμερα. Περιγράφονται βήμα προς βήμα οι επισκέψεις στο υπουργείο Άμυνας όπου κλείνονταν οι συμφωνίες για τις μίζες, η πορεία του μαύρου χρήματος μέσω τραπεζιτών, πως ακριβώς έγινε το περιστατικό με τον παλαιό πολιτικό «Πατέρα». 
Σοκάρει αναφορά του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα ο οποίος αποκαλύπτει ότι σε συνάντησή του το 2008 με τον τραπεζίτη Φάνη Λυγινό στην Ελβετία, του είπε ότι «αν ανοίξουν οι λογαριασμοί του Ευσταθίου στην Dresdner Bank θα γίνει χαμός…. 
Τότε μου είπε προσθέτει ότι του Ευσταθίου του έφαγαν πολλά χρήματα σε κάποια δικαστική διαμάχη χωρίς να μου πει λεπτομέρειες».
ο Κάντας περιγράφει ευθέως τον ρόλο του Σπύρου Μεταξά. «Όπως και ο Φάνης Λυγινός», λέει «έτσι και ο Σπύρος Μεταξάς γνώριζαν ότι είμαι πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΓΔΕ και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον τα χρηματικά ποσά που διαχειρίζονταν για λογαριασμό μου να προέρχονται από συντάξεις και μισθούς … Με υπόδειξή τους αφαίρεσα από το βιογραφικό μου ότι υπήρξα πρώην αναπληρωτής διευθυντής». Και προσθέτει : «Σε όλη τη διαδικασία μεταφοράς και απόκρυψης των χρημάτων πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Μεταξάς, ο οποίος σχεδίασε και υλοποίησε την εν λόγω διαδρομή μέσω off shore εταιρειών, ιδρυμάτων και trust που είχε ο ίδιος ιδρύσει … Ο Σπύρος Μεταξάς εμπλέκεται στον σχεδιασμό της νομιμοποίησης των χρημάτων μου και συγκεκριμένα του συνόλου του ποσού των 650.000 ευρώ …».
Περιγράφει τέλος με ονόματα τα κρίσιμα πρόσωπα που αποφάσισαν για την υλοποίηση του προγράμματος των PGH 2000 από τη γερμανική εταιρεία Crauss - Maffei Wegmann.     

Διαβάστε ολόκληρη την δεύτερη απολογία του που είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ποιος είναι ο …πατέρας; Για ποιους υπουργούς ( πληθυντικός )  αναφέρετε;



Λογαριασμό στην Ελβετία στο όνομα του Ζήγρα είχε ανοίξει η ασθενής Σταμάτη και εμφανιζόταν ως σύζυγός του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...