Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Το θέμα είναι ότι θρηνήσαμε νεκρούς.



Τη θλίψη της για το τραγικό συμβάν και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζει με ανακοίνωσή της, η Εγνατία Οδός Α.Ε. για τη φονική καραμπόλα που βύθισε στη πένθος 5 οικογένειες, 32 οικογένειες αγωνιούν για τους τραυματίες τους, δεκάδες άλλοι οδηγοί, είδαν το χάρο με τα μάτια τους και όλη η Ελλάδα νοιώθει σοκαρισμένη από την ανείπωτη τραγωδία!
Στην ίδια ανακοίνωση φωτογραφίζει την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας που είχε δώσει το πράσινο φως για την εκτέλεση των έργων, ενώ αφήνει αιχμές για τον οδηγό της νταλίκας.
Αλλάζουν όμως εντελώς τα δεδομένα για την πολύνεκρη καραμπόλα που σημειώθηκε στις 10:30 το πρωί της Κυριακής και στην οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι...
Κι αυτό γιατί όπως προκύπτει από την απόφαση της αστυνομική διεύθυνσης Ημαθίας με την οποία έδινε την άδεια για τη διεξαγωγή εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ το πρωί της Κυριακής, αυτά θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν στις 09:30 το πρωί.

Συγκεκριμένα η άδεια προέβλεπε ότι δίνεται άδεια για 10 λεπτά - από τις 09:30 έως τις 09:40 - για την διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος της Μέσης στην Εγνατία οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η νταλίκα όμως θέρισε τα περισσότερα από 30 ακινητοποιημένα οχήματα 50 λεπτά αργότερα! Το ρολόι έδειχνε 10:20 όταν το μεγάλο όχημα έκανε σμπαράλια τα οχήματα προκαλώντας πέντε θανάτους και 30 τραυματισμούς.

Πώς και γιατί ενώ η άδεια είχε δοθεί για να διακοπεί η κυκλοφορία στις 09:30 αυτό συνέβη μετά τις 10; Πώς και γιατί ενώ η απόφαση προέβλεπε κάτι διαφορετικό η τροχαία επέτρεψε τα έργα να ξεκινήσουν με καθυστέρηση;

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα κληθεί να δώσει ο 42χρονος υπεύθυνος επί των εργασιών ο οποίος έχει επίσης συλληφθεί και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Διαβάστε εδώ την απόφαση της Τροχαίας Ημαθίας

Η σημερινή αποκάλυψη έρχεται να αποδυναμώσει τους ισχυρισμούς της Εγνατία Οδός ΑΕ, η οποία σε μια προσπάθεια να αποσείσει από πάνω της τις όποιες ευθύνες, είχε ρίξει όλες τις ευθύνες στον ΔΕΔΔΗΕ επικαλούμενη την απόφαση της Τροχαίας Ημαθίας. Όπως όμως φαίνεται από το έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια η Εγνατία Οδός ήταν ενημερωμένη ότι ο δρόμος έπρεπε να κλείσει στις 09:30 και όχι αργότερα - όπως συνέβη στην πραγματικότητα - και άρα γεννώνται ερωτήματα για το γιατί επέτρεψε οι εργασίες να ξεκινήσουν με καθυστέρηση.


Όμως ποιος θα στενοχωρήσει τους μεγαλοεργολάβους; Δείτε εδώ ποιοι είναι πίσω από την φονική ...ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ για να καταλάβετε για τι συμφέροντα μιλάμε. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...