Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Θέλουν τα,,, μικρά ...ακίνητα που να καλύπτουν ένα... μέσο Γερμανικό εφάπαξ …,



Γιατί όπως μάθαμε από γερμανικά στόματα οι Γερμανοί πλέον απροκάλυπτα ρωτούν τους συνταξιούχους τους. Θέλεις εφάπαξ η ένα σπίτι η οικόπεδο στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι οι Γερμαναράδες  έχουν κατοχυρώσει «πράγματα» που μας κρύβουν οι ντόπιοι δούλοι τους. .


Τον Ιούνιο του 2013 ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς είχε ζητήσει εγγράφως από τον υπουργό Οικονομικών και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, το κτίριο στην Κάντζα, που φιλοξενούσε την έδρα της πτωχευμένης εταιρείας ένδυσης - υπόδησης Lak, να μεταβιβαστεί στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής με αντάλλαγμα τη διαγραφή των οφειλών του.

Το αίτημα αυτό είχε στηριχθεί στην πρόταση που είχε διατυπώσει τρεις μήνες νωρίτερα -τον Μάρτιο του 2013- ο τότε Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. Το δεσμευμένο, δηλαδή, από το Δημόσιο ακίνητο να περάσει στην Περιφέρεια, η οποία με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομούσε 10 εκατ. ευρώ, ποσό που πληρώνει κάθε χρόνο σε ενοίκια.

Πόσο γρήγορα λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του κράτους που επιβάλει φόρους επί φόρων, αναζητώντας αγωνιωδώς έσοδα; Τα αντανακλαστικά της πολιτείας, δεν λειτούργησαν ποτέ, η προσφορά του Λάκη Γαβαλά βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι υπουργείου και το ακίνητο της Κάντζας ρημάζει.

Στα αζήτητα

Το ακίνητο της Lak παραμένει δεσμευμένο από την Επιτροπή ξεπλύματος μαύρου χρήματος και για να αρθεί η συγκεκριμένη δέσμευση απαιτείται είτε η έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης, Διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει ακόμη και οκτώ χρόνια. Το νομικό πλαίσιο για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων είναι τόσο αυστηρό με αποτέλεσμα, εάν η δέσμευση δεν αρθεί ή δεν τροποποιηθεί, τα περιουσιακά αυτά στοιχεία να παραμένουν «παγωμένα» για πολλά χρόνια. Με άλλα λόγια, απαιτείται, η θέσπιση τροπολογίας -μερικές γραμμές νόμου όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά νομικοί κύκλοι- που να προβλέπει ότι όταν το Δημόσιο εξοφλείται, η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, εν προκειμένω του κτιρίου του Λάκη Γαβαλά αίρεται.

Ανείσπρακτες οφειλές 17 εκατ. ευρώ

Μέσω της μεταβίβασης του ακινήτου στην Περιφέρεια Αττικής, έκτασης 31.000 τ.μ. και αξίας 37 εκατ. ευρώ, το Δημόσιο θα εισέπραττε 17 εκατ. ευρώ (ποσό που οφείλει ο κ. Γαβαλάς), ενώ η Περιφέρεια θα γλύτωνε από μισθώματα 10 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Αυτό όταν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στεγάζονται σε 38 κτήρια ανά την Αττική.

Πέραν της αδράνειας της κρατικής μηχανής, εξίσου αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η υπόθεση του ακινήτου Γαβαλά δεν φαίνεται να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της νέας περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, και οπως δείχνουν όλα το ακίνητο θα παραμείνει επ’ αόριστον στα αζήτητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...