Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Κόπηκαν …Πειραιώς, Εθνική και Eurobank.



Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής από την ΕΚΤ, τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα για τα Stress Test των ευρωπαϊκών τραπεζών, με όχι καλά νέα για την Ελλάδα.
Επειδή τις επόμενες ώρες θα επιχειρηθεί να ερμηνευθούν από τα παπαγαλάκια ποικιλοτρόπως και κατά το δοκούν τα αποτελέσματα των  stress test παρουσιάζουμε αυτούσιο τον πίνακα με τις 25 ευρωπαϊκές Τράπεζες που κόπηκαν.
Από την Ελλάδα, παρά τα όποιες ερμηνείες και αναλύσεις, κόπηκαν Πειραιώς,  Εθνική και  Eurobank.
Δείτε τον αναλυτικό πίνακα (κάντε κλικ στην φωτό να μεγαλώσει ο πίνακας)
Τα τεστ αντοχής εντόπισαν κεφαλαιακά κενά σε Εθνική Τράπεζα και Eurobank, και πιθανότατα θα χρειαστεί …κεφαλαιακή ενίσχυση.
Η επίπτωση στις τράπεζες από τον έλεγχο της ΕΚΤ ανέρχεται σε 62 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 25 δισ. ευρώ αφορούν σε κεφαλαιακό έλλειμμα και τα 37 δισ. ευρώ στην προσαρμογή της αξίας του ενεργητικού τους.
Η ΕΚΤ διαπίστωσε επίσης ότι οι 130 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες είναι εκτεθειμένες σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια επιπλέον ύψους 136 δισ.ευρώ.
Όπως ανακοινώθηκε, εκ των 25 τραπεζών στις οποίες εντοπίστηκαν κεφαλαιακές ελλείψεις ύψους 25 δισ.ευρώ, οι 12 τράπεζες έχουν ήδη καλύψει το σχετικό κενό, αυξάνοντας τα κεφάλαιά τους κατά 15 δισ.ευρώ στη διάρκεια του 2014.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...