Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Αδημονούν οι Γερμανοί .Δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.



Από την πρώτη μέρα του νέου έτους ξεκινούν οι πλειστηριασμοί των πρώτων κατοικιών χιλιάδων νοικοκυριών με βάση την παρούσα νομοθεσία και όπως επιβεβαίωσε σε απάντησή του σε ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάϊνεν αφού μετά το Δεκέμβριο του 2014 λήγει η αναστολή πλειστηριασμών και αντικαθίσταται από "ένα δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας με βάση εισοδηματικά κριτήρια υπέρ των κοινωνικά αδύναμων ιδιοκτητών κατοικιών".

Αυτό προκύπτει από απάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Γίρκι Κατάϊνεν, σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη.

Στην ερώτηση είχε τεθεί το θέμα των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα και των αλλαγών που προωθούνται από Κυβέρνηση και Τρόικα, αναφορικά με το καθεστώς προστασίας από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας οφειλετών.

ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, αποκαλύπτει ότι οι ρυθμίσεις για αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δεν θα παραταθούν μετά το τέλος του 2014, αφού σημειώνει ότι «στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν να καταρτίσουν ένα συνεκτικό σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής ασφάλειας με βάση εισοδηματικά κριτήρια υπέρ των κοινωνικά αδύναμων ιδιοκτητών κατοικιών». Φυσικά αυτό δεν ισχύει γιατί όσοι έχουν εισοδήματα εξυπηρετούν τα δάνειά τους και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όσο για τα εισοδηματικά κριτήρια, με τα τεκμαρτά "φανταστικά" εισοδήματα όλοι έχουμε γίνει μικροί "Ροκφέλερ".

 Εν ολίγοις χιλιάδες άνθρωποι, οικογενειάρχες κινδυνεύουν από την Πρωτοχρονιά να μείνουν στο δρόμο μαζί με τα παιδιά τους ακριβώς όπως η οικογένεια που πρόσφατα την είδαμε να ζει σε αυτοκίνητο στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου. με τις ευλογίες της ΕΕ το 2015 προβλέπεται έτος κοινωνικής καταστροφής.

 

Οι παγίδες της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα


 
"Ναι" από ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ στην ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...