Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Γλυκά-γλυκά και μαλακά μπαίνει και …το ..αγγούρι του νερού.





Νέο θεσμικό πλαίσιο ισχύει και επίσημα πλέον για κάθε χρήση ή έργο αξιοποίησης νερού, όπως για παράδειγμα οι γεωτρήσεις (υδρευτικές, αρδευτικές κ.α.), ύστερα και από τη δημοσίευση σχετικής ΚΥΑ που προώθησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Ταγαράς.

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην απλοποίηση όλων των διαδικασιών, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στην εκτενή χρήση των νέων τεχνολογιών. Επιλύουμε προβλήματα δεκαετιών που αφορούν τη χρήση του νερού, μειώνουμε τη γραφειοκρατία, διευκολύνουμε τους πολίτες κυρίως στην ελληνική περιφέρεια» δήλωσε σχετικά, και όσοι ηλίθιοι τον πίστεψαν θα….κορακιάσουν  
Όπως τόνισε, «βάζουμε οριστικό τέλος στην αυθαιρεσία. Κάθε έργο αξιοποίησης υδατικών πόρων και κάθε χρήση νερού οφείλει να καταγράφεται στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) και να αδειοδοτείται».
Ταυτόχρονα, ο κ. Ταγαράς καλεί τους πολίτες «που έχουν γεωτρήσεις ή άλλα σημεία υδροληψίας σε όλη τη χώρα, να καταγραφούν στο ΕΜΣΥ μέχρι το τέλος του έτους, χωρίς πρόστιμο, με μία απλή δήλωση και ακολούθως να αδειοδοτηθούν στις αρχές του 2015».

Οι χρήσεις νερού για τις οποίες απαιτείται η έκδοση άδειας χρήσης είναι η ύδρευση, η αγροτική, η βιομηχανική χρήση, η ενεργειακή χρήση και η χρήση για αναψυχή. Οι χρήσεις αυτές μπορεί να αφορούν σε επιφανειακά ή υπόγεια ύδατα, τόσο ως απλές χρήσεις όσο και όταν έπονται έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων.

Τα έργα αξιοποίησης υδατικών πόρων για τα οποία απαιτείται η έκδοση άδειας εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων είναι υδροληψίες από υδατορέματα, υδροληψίες από λίμνες, υδρομαστεύσεις πηγών, υδρογεωτρήσεις και φρέατα κάθε χρήσης καθώς και έργα αγωγών μεταφοράς νερού και δεξαμενές αποθήκευσης νερού που εξυπηρετούν τα ανωτέρω έργα. Δεν απαιτείται άδεια χρήσης ή/και εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις σημείων υδροληψίας.

Οι άδειες χρήσης νερού ή/και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων εκδίδονται από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Υδάτων. Σημειώνεται ότι βασική προϋπόθεση για την αδειοδότηση είναι η καταγραφή στο ΕΜΣΥ.
Έτσι αν δεν κάνουν αίτηση, η υδροληψία θεωρείται αυτοδικαίως παράνομη και οι αρμόδιες αρχές προχωρούν στην διακοπή της ηλεκτροδότησης και στην καταστροφή της γεώτρησης!!!
Η πρόστυχη κυβέρνηση θα καταγράψει ακόμη και τα πηγάδια - Προωθούν έλεγχο του νερού από ιδιωτικές εταιρείες. Όταν θα καταγράψουν τα πηγάδια θα είναι πολύ εύκολο να αφαιρέσουν το δικαίωμα του ιδιοκτήτη να το χρησιμοποιεί γιατί θα του ζητάνε συνέχεια ελέγχους από εργαστήρια και χίλια δύο άλλα δικαιολογητικά. Μετά για να μπορεί πιο εύκολα να το χρησιμοποιεί θα τον στείλουν σε ιδιωτικές εταιρείες που θα έχουν αναλάβει την διαχείριση των υδάτων όπως στην Αμερική, στην Χιλή και σε άλλες χώρες.

Θέλουν να ελέγξουν και το νερό για να ελέγξουν εντελώς τους ανθρώπους. Εννοείται αυτοί που το κάνουν δεν είναι άλλοι απ' τους φίλους μας τους "περιούσιους" τραπεζίτες που δημιουργούν τις κρίσεις. Βέβαια δεν είναι μόνο οι τραπεζίτες στο παιχνίδι γιατί επωφελούνται όλοι τους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...