Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας.



Στις νόμιμες και μη, πύλες εισόδου της χώρας καθώς και στα Επείγοντα των νοσοκομείων επικεντρώνονται οι επιχειρησιακοί άξονες του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος ιού Έμπολα.

Όπως ανακοινώθηκε από τη γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας, θα ενταθούν άμεσα οι έλεγχοι σε πλοία και αεροσκάφη που προέρχονται ή πέρασαν από τις χώρες της Αφρικής όπου ενδημεί ο αιμορραγικός πυρετός – Σιέρα Λεόνε, Λιβερία, Γουινέα, Νιγηρία.

Οι επιβάτες των αεροσκαφών των επίμαχων πτήσεων που συνδέουν αυτές τις χώρες με τα ελληνικά αεροδρόμια μέσω ενδιάμεσων σταθμών θα καλούνται να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο το οποίο θα σκανάρει τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως ταξίδι σε «μολυσμένη» χώρα και ύποπτα συμπτώματα.

Με υλικό εξοπλισμό όπως γάντια, μάσκες αλλά και ανθρώπινο δυναμικό, κυρίως επαγγελματίες υγείας, θα ενισχυθούν τα δύο μεγάλα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το λιμάνι του Πειραιά  αλλά και νησιωτικές περιοχές που αποτελούν πύλες εισόδου λαθρομεταναστών.
 

Παγκόσμιος συναγερμός για τον Έμπολα

 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον Έμπολα: Τι είναι, πώς μεταδίδεται, πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα για ένα "ύποπτο κρούσμα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...