Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Όσοι …καταπατητές ….προσέλθετε.



Σε περίπου δέκα μέρες, σκοπεύει το υπουργείο Οικονομικών να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα καταπατημένα, το οποίο εμμέσως προανήγγειλε χθες σε ομιλία του ο κ.Γκίκας Χαρδούβελης.

Το νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την χορήγηση δικαιωμάτων επί καταπατημένων εκτάσεων, ακόμη και εκείνων στις οποίες έχουν ανεγερθεί αυθαίρετα κτίσματα (κατοικίες, επαγγελματικά-αγροτικά κτίσματα, αποθήκες), παρέχοντας τη δυνατότητα σε όσους έχουν ιδιοποιηθεί ακίνητο του ελληνικού Δημοσίου να το εξαγοράσουν πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο.

Το τέλος εξαγοράς θα προσδιορίζεται με βάση την αντικειμενική αξία του γηπέδου, η οποία θα προσαυξάνεται κατά 20% εάν επί του ακινήτου υφίσταται και κτίσμα. Το τίμημα θα διαφοροποιείται ανάλογα με την τοποθεσία, το είδος και την περιοχή του ακινήτου και εκτιμάται πως θα ξεκινά από τα 500 ευρώ ή 600 ευρώ το στρέμμα (0,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο) και θα φτάνει μέχρι και τα 6.000-7.000 ευρώ σε πολύ ακριβές περιοχές.

Για εκτός σχεδίου εκτάσεις, το ποσό της εξαγοράς θα κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Πολίτες με αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία θα έχουν  έκπτωση 10%. Προϋπόθεση για την έκπτωση είναι ο υπόχρεος να μην έχει δηλώσει εισόδημα μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια. Θα δίδεται και δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί, να εξαγοράσει και όμορα ακίνητα που συνορεύουν με το δικό του, ειδικά αν τα χρειάζεται για να συμπληρώσει αρτιότητα ώστε να μπορεί να χτίσει νόμιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...