Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

23.000 υπεράκτιες εταιρείες που ανήκουν σε πολιτικοεργολαβοδιαπλεκόμενα λαμόγια.




Γιατί μην μας πουν ότι τις έχουν  νοικοκυρές από το ..μοσχάτο. Εδώ έχει μέχρι και ο υπερπατριώτης … Σανοπώλης - γαλατάς  από την Αμφιθέα. Πατήστε κλικ πάνω στις εικόνες για να διαβάσετε αναλυτικά.

Περισσότερες από 23.000 υπεράκτιες εταιρείες έχουν αναπτύξει κερδοσκοπική δραστηριότητα στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια σύμφωνα με Τα Νέα.
Ανάμεσα στα στοιχεία που διέρρευσαν, Τα Νέα, εντόπισαν τις υπεράκτιες που έχουν την έδρα τους σε κράτη τα οποία δεν συνεργάζονταν μέχρι το 2012 σε φορολογικά θέματα με τις ελληνικές Αρχές. Πρόκειται για 46 φορολογικούς παραδείσους, στους 20 από τους οποίους δεν βρέθηκαν offshore που να έχουν ελληνικό ΑΦΜ.

Σύμφωνα με την ταξινόμηση του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης, (διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με τις πρακτικές των φορολογικών παραδείσων), οι φορολογικοί παράδεισοι με ελληνικών συμφερόντων εταιρείες έχουν πολύ υψηλό δείκτη αδιαφάνειας. Για παράδειγμα, το 2011, οπότε και εντάχθηκαν τα τελευταία στοιχεία στις λίστες που αποκτήθηκαν από οι χώρες που είχαν τη μεγαλύτερη μυστικότητα ήταν οι Νήσοι Μάρσαλ όπου εντοπίστηκαν 333 offshore με ελληνικό ΑΦΜ, τα Τερκς και Κέικος με 1 offshore και ακολουθούσαν οι Σεϊχέλες (6 offshore), οι Βερμούδες (4) και η Δυτική Σαμόα (1).

Η αναζήτηση των στοιχείων των πραγματικών ιδιοκτητών – ή δικαιούχων – των εταιρειών, καθώς και των τραπεζικών τους λογαριασμών και των δραστηριοτήτων τους είναι δύσκολη έως ανέφικτη, καθώς τα κράτη όπου εδρεύουν οι εταιρείες δεν συνεργάζονται με τις ελληνικές Αρχές.

Από τα στοιχεία που διαθέτει η εφημερίδα, εντοπίζονται φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται συχνότερα ως νόμιμοι εκπρόσωποι offshore στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους, ένας δικηγόρος των νοτίων προαστίων, ο οποίος υπαγόταν την προηγούμενη δεκαετία στη ΔΟΥ Αργυρουπόλεως, και εμφανιζόταν ως νόμιμος εκπρόσωπος σε 105 υπεράκτιες εταιρείες, η πλειονότητα των οποίων με έδρα στη Λιβερία, ενώ 16 είχαν έδρα στον Παναμά.

Ακόμη, ένας φοροτεχνικός με ειδίκευση στα λογιστικά από την περιοχή του Μοσχάτου, εντοπίζεται να έχει τη θέση του νόμιμου εκπροσώπου σε 42 offshore οι οποίες έδρευαν μεταξύ άλλων στις Βρετανικές και Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, τη Λιβερία, τον Παναμά και τα Νησιά Μάρσαλ.

Συνολικά, στα στοιχεία εμφανίζονται 72 φυσικά πρόσωπα που έχουν σχέση νόμιμου εκπροσώπου με πέντε offshore και πάνω. Δεκαεννιά από αυτούς σχετίζονται με τουλάχιστον 10 υπεράκτιες, ενώ και οι 62 συνδέονται με 689 offshore στο σύνολο. Όλοι τους υπάγονται σε ΔΟΥ του Λεκανοπεδίου, με μόνη εξαίρεση μία περίπτωση που υπάγεται στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αμα του γαμησεις τα πρεκια του εθνικοφρονα να δουμε τι θα τις κανει τις υπερακτιες ο βρωμος?αυτος και η κωλοοικογενεια του,τα λιγδοταμπουρα

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ .
ΕΒΡΑΙΟ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ .

Ανώνυμος είπε...

Στα νησια tercs keikos μονο μια;;;;;;;;Ποια βρωμοκουραδα ναναι αραγε.....μην ειναι ο βρωμομπινεs ο αλιθωροs;;;;;μην ειναι η θεια παναγιωτα η που...στρα η ψωλ...οροφουχητρα;;;;;;;μην ειναι ο βρωμοπ....ουστοs ο κωλωτουμπαs;;;;;;ποιοs ναναι αραγε.....Ο ΒΡΩΜΟΠ....ΟΥΣΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...