Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ε….ρε… βούρδουλας που σας χρειάζεται



Στα χέρια τεσσάρων κορυφαίων υπηρεσιακών παραγόντων, που θα λειτουργούν σε στενή συνεργασία με την γενική γραμματέα δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, περνά ο έλεγχος όλων των εφοριών της χώρας λένε οι τρισάθλιοι..

Προϊστάμενοι Διεύθυνσης Φορολογικών Περιφερειών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνουν οι εξής:

Ο Γιώργος Αλάνης την Αθήνα, ο Ρήγας Μπάρκουλας τον Πειραιά και τη νότια Ελλάδα, ο και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ η Γεωργία Φωτοπούλου ορίστηκε υπεύθυνη για την Πάτρα και τη δυτική Ελλάδα.

Στόχος λένε της νέας διάρθρωσης ο καλύτερος συντονισμός και η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού της γενικής γραμματείας εσόδων
Όμως έβαλαν τον λύκο να φυλαει τα ..πρόβατα.
Ποιος  θυμάται άλλωστε ποιος είναι ο ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ ...Δείτε εδώ κι εδώ τι είχε συμβεί πριν 3 τόσα χρόνια...
Ο Μια ζωή κρατικοδίαιτος Κουτμερίδης ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Σερρών και όπως είναι φυσικό δεν μπόρεσε να επανεκλεγεί. Συνεπώς όφειλε να επανέλθει -ως απλός δημόσιος υπάλληλος (εφοριακός)- στη ΔΥΟ Σερρών για να εξυπηρετεί τους πολίτες. Όμως η «τύχη» είναι στο πλευρό του!
Ο Γ. Μαυραγάνης, τεχνοκράτης υφυπουργός Οικονομικών της τροϊκανής συγκυβέρνησης, ο άνθρωπος που αποφασίζει τα μέτρα για μισθούς, συντάξεις και τη συλλογή φόρων σκέφτεται για τον κ. Κουτμερίδη και του προσφέρει ένα δωράκι!
Τον διορίζει Οικονομικό Επιθεωρητή παρακαλώ!
Τι κερδίζει, μέρες που είναι με την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ο τέως βουλευτής κ. Κουτμερίδης;
- Α΄ Βαθμό στην δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία
- Γενναίο μισθό…
- Πήδημα όλων των συνάδελφων του εφοριακών, στην επετηρίδα προσόντων και...μορίων…
- Δεν θα περιμένει στη σειρά να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα προσόντα -όπως χιλιάδες άλλοι εφοριακοί υπάλληλοι- και να ελπίζει σε μια τέτοια χρυσοφόρα θέση, αλλά μπορεί πλέον να γίνει και Γενικός Διευθυντής…
- Δεν επιστρέφει ΠΟΤΕ στην εργασία του και κανένας δεν τον αναζητεί… εργάζεται κατ’ οίκον στη Θεσσαλονίκη; στη Συγγρού; ή την Ιπποκράτους; για να προετοιμαστεί να τον ψηφίσουν οι συμπολίτες του… ώστε να προσφέρει ως εθνοπατέρας στον εκσυγχρονισμό του κράτους, την αξιοκρατία, την καταπολέμηση της ανεργίας, του ρουσφετιού…
Το 2011 είχε ξεσπάσει έντονη ενδοπασοκική κόντρα με αφορμή την εμπλοκή στην ίδρυση της ΜΚΟ «Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών» του τότε βουλευτή του κόμματος, Στάθη Κουτμερίδη.
Όπως ανάφερε η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», ο Σερραίος λαμογιοπολιτικός έστησε σε μια νύκτα την εν λόγω ΜΚΟ, δηλώνοντας ως στοιχεία επικοινωνίας την έδρα και τα τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου.
Βέβαια, ο πρώην βουλευτής υποστήριξε τότε ότι το ζήτημα της φιλοξενίας της ΜΚΟ στο χώρο του πολιτικού του γραφείου, έγινε για να μπορούν να ενημερωθούν και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα από την περίοδο εκείνη της «Ελευθεροτυπίας», ο βουλευτής παραδεχόταν ότι όντως είχε δώσει την άδεια να δημοσιοποιηθεί το τηλέφωνο του πολιτικού του γραφείου για χρήση της ΜΚΟ,  αλλά υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση. «Το ότι υπήρχε αυτή η εξυπηρέτηση ας το θεωρήσουμε άστοχο» έλεγε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτμερίδης μιλώντας στο «Βήμα fm» τότε και αναρωτιόταν: «Εκεί είναι το ζητούμενο; Κλαίει ο κόσμος και παρακαλάει για μια δουλειά, να εργαστεί, θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας και τους πολίτες μας και μας κατηγορούν γι' αυτό το πράγμα;».
Στόχος της εν λόγω ΜΚΟ ήταν η συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Ουσιαστικά θα λειτουργούσε ως διαχειριστική αρχή, μεταξύ των δήμων και του υπουργείου, που αναλάμβανε την εποπτεία των προσλήψεων με το αζημίωτο, αφού θα μοιραζόταν το 5% του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος. Με βάση το ύψος του προγράμματος που αντιστοιχούσε στο νομό Σερρών, όπως σημείωνε η «Ελευθεροτυπία» τότε, το ποσοστό της προμήθειας ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως σημειώνει το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» από το 2011 όταν και είχε έρθει στο φως η υπόθεση, οι επτά δήμοι του νομού είχαν υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Εργατικό Κέντρο για να το διεκδικήσουν και να καλύψουν ανάγκες τους, αλλά τους μπήκε σφήνα ο Κουτμερίδης.
Εναντίον του κ. Κουτμερίδη, εκτός από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, τα βέλη της είχε εκτοξεύσει και η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Σερρών, με ομόφωνη απόφασή της, εξέδωσε ανακοίνωση σε βάρος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. «Θεωρούμε πως "η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια" και δεν είναι δυνατόν να δίνεται το δικαίωμα σε αυτούς που καπηλεύτηκαν τα STAGE, εμπαίζοντας και εγκλωβίζοντας τους πολίτες, να μιλάνε για "βαθύ ΠΑΣΟΚ" και για δήθεν πρόθεση να βολευτούν τα "πράσινα παιδιά"» σημείωνε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Σερρών.   Απροκάλυπτα και χωρίς ηθικό φραγμό ο βουλευτής Σερρών επιβεβαίωσε την εμπλοκή του στην ίδρυση της ΜΚΟ με επωνυμία «Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών» λέγοντας: «Δέχομαι την κατηγορία, τιμή μου και καμάρι μου που βοήθησα και στήριξα τους δημότες μου και θα το ξανακάνω χίλιες φορές, αρκεί αυτό να είναι προς όφελος του νομού μου». Την αντίδραση, όπως ήταν αναμενόμενο, της αντιπολίτευσης καθώς και των υπόλοιπων κομμάτων έχει προκαλέσει το ζήτημα της παράνομης ίδρυσης της ΜΚΟ από το βουλευτή Σερρών. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Μιχελάκης, επισήμανε ότι «η αποκάλυψη ότι το ΠΑΣΟΚ στήνει μηχανισμούς ρουσφετολογικών προσλήψεων την ώρα που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος προκαλεί οργή στην κοινωνία και δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...