Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Αντί να χέσει στον τάφο των ναζί …. κατάθεσε στεφάνι.



Σε μια κίνηση που ξεφεύγει κατά πολύ από τα όρια προέβη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ.Κωσταράκος την περασμένη Κυριακή, καταθέτοντας στεφάνι στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου για τους ναζί Γερμανούς νεκρούς των στρατευμάτων Κατοχής και όσων είχαν σκοτωθεί στην Ελλάδα κατά την γερμανική εισβολή.
Πρώτη φορά ο φυσικός αρχηγός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ανταποκρίθηκε στην σχετική πρόσκληση της γερμανικής πρεσβείας και παρέστη στην  τελετή, καταθέτοντας και τιμητικό στεφάνι.
Στο νεκροταφείο βρίσκονται θαμμένοι 9.973 Γερμανοί στρατιώτες των στρατευμάτων που αιματοκύλησαν έναν ολόκληρο λαό επί 3,5 χρόνια. , και προκάλεσαν ένα άνευ προηγουμένου εθνικό ολοκαύτωμα.
Αναλογικά η Ελλάδα θρήνησε το μεγαλύτερο ποσοστό νεκρών αμάχων από όλες τις χώρες της Ευρώπης από τα χέρια αυτών των νεκρών.
Σε αυτούς κατέθεσε στεφάνι ο Μ.Κωσταράκος, νέος "πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ".
Αλλά δεν ευθύνεται μόνο ο  Μ.Κωσταράκος.
Όταν η χώρα τέθηκε με απόφαση των πολιτικών της ηγετών και με την σιωπηρή συναίνεση των πολιτών της υπό την γερμανική δημοσιονομική κατοχή, γιατί ο Κωσταράκος να πράξει διαφορετικά;
Όταν ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς "γλύφει" την Α.Μέρκελ και τον ανάπηρο στην ψυχή, υπουργό Οικονομικών Β.Σόϊμπλε, για να του δώσουν μια παράταση πρωθυπουργικής ζωής, όταν η Γερμανία έχει διορίσει υπουργό "ελληνικών υποθέσεων", όταν υπάρχει ο Ράϊχενμπαχ και ο Φούχτελ, ο Κωσταράκος μας πείραξε;
Σε τελική ανάλυση ο Κωσταράκος ανταπέδωσε στους Γερμανούς το "ρουσφέτι": Με την έγκρισή τους έγινε "πρόεδρος της στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ".
Υπάρχει νεκροταφείο πεσόντων Γερμανών - και ήταν πολλοί, κάπου 3,5 εκατομμύρια - στην Ρωσία ή στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης; Στην πρώην Γιουγκοσλαβία; Στην Πολωνία; Αναφερόμαστε στις χώρες που υπέφεραν περισσότερο από τον γερμανικό-ναζιστικό ζυγό.
Στην Ελλάδα γιατί να υπάρχει;
Η πράξη του Μ.Κωσταράκου αποτελεί "ύβρη" για τους Έλληνες νεκρούς και τα τόσα ολοκαυτώματα σε Καλάβρυτα, Δίστομο και αλλού σε όλη την Ελλάδα.
Σε μερικούς μήνες αυτός θα κάθεται στο νέο του γραφείο στις Βρυξέλλες και οι Έλληνες που τα δέχονται όλα αυτά θα εξακολουθήσουν να είναι υπό γερμανική κατοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...