Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Από …διώξεις πάμε καλά .Ποινές δεν βλέπουμε.Εξήντα τέσσερις κατηγορούμενους «στέλνει» στο εδώλιο για την υπόθεση SIEMENS με την πρόταση του ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης. Μια πρόταση 2368 σελίδων στην οποία περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι διαδρομές του μαύρου χρήματος που διακινήθηκε για τη σύμβαση 8002 της γερμανικής εταιρίας με τον ΟΤΕ. Χρειάστηκαν να ανοίξουν εκατοντάδες τραπεζικοί λογαριασμοί  κατά τη διάρκεια της  έρευνας που ξεκίνησε το 2006 για να πέσει φως στην υπόθεση.
Η μίζα  εκτιμάται ότι άγγιξε τα  69.942.000 ευρώ όση και η ζημιά που υπολογίζεται ότι υπέστη το ελληνικό δημόσιο.
Μάλιστα ανάμεσα στους κατηγορούμενους που προτείνει ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων περιλαμβάνονται και 17 Γερμανοί υπήκοοι.
Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο έχει και τον τελευταίο λόγο, ζητεί να παραπεμφθούν:
- 19 κατηγορούμενοι για ενεργητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 που επισύρει ποινική ισόβιας κάθειρξης και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
- 14 κατηγορούμενοι, πρώην στελέχη του ΟΤΕ για παθητική δωροδοκία, επίσης με το νόμο περί καταχραστών, και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
- 8 κατηγορούμενοι υπάλληλοι εταιρίας συμβούλων για απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία
- 14 κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
- 8 κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Και μια κατηγορούμενη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Το συνολικό κόστος της επίμαχης σύμβασης υπολογίζεται στα 236 δις δραχμές και κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μεγάλα χρηματικά ποσά χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να δωροδοκηθούν κρατικοί αξιωματούχοι προστέθηκαν στο κόστος της σύμβασης με σκοπό να πάρει τη “δουλειά” η SIEMENS χωρίς να υπολογίζονται οι πραγματικές ανάγκες του ΟΤΕ ή να προστατευτούν τα συμφέροντα του.


 

Βροχή από μίζες σε υπουργούς της Νέας ΔημοκρατίαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...