Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Βόμβα, η τρακατρούκα έριξε ο Λαζόπουλος;





Σε μία αποκάλυψη προχώρησε αρχικά ο Λάκης Λαζόπουλος και στη συνέχεια επιβεβαίωσε ο Παύλος Χαικάλης (που είναι και ο πρωταγωνιστής της καταγγελίας) σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Ο… Λαζόπουλος αποκάλυψε ότι έχει δει προσπάθεια χρηματισμού εν ενεργεία βουλευτή. Όπως δήλωσε λίγο αργότερα, πρόκειται για τον Παύλο Χαϊκάλη.
Στη συνέχεια παρενέβη στην εκπομπή και ο ίδιος ο Παύλος Χαικάλης ο οποίος επιβεβαίωσε τα λόγια του Λαζόπουλου και είπε μάλιστα ότι γνωστός οικονομικός παράγοντας του προσέφερε το ποσό των 700.000 ευρώ ως προκαταβολή και τα  υπόλοιπα θα τα εισέπραττε από διαφημιστικά. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αποκάλυψε ότι έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στον εισαγγελέα εδώ και περίπου 15 ημέρες.
 «Μου έδιναν 700.000 ευρώ μετρητά ως πρώτη δόση και μετά διακανονισμό των δανείων μου στην τράπεζα, αλλά και συμβόλαια με διαφημιστική». «Μού έδιναν από δύο εκατομμύρια μέχρι τρία για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας», συνέχισε μιλώντας στον ΑΝΤ1. Μάλιστα, ο βουλευτής σημείωσε πως «έχω δώσει κατάθεση στον εισαγγελέα εφετών, κ. Παναγιωτόπουλο και στον Ντογιάκο, τον προϊστάμενο εισαγγελίας εφετών Αθηνών». 
«Έχουν γίνει δύο συναντήσεις που έχουν καταγραφεί», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως εκτός από το οπτικό υλικό υπάρχουν και καταγεγραμμένες συνομιλίες που βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η προσπάθεια δωροδοκίας προέρχεται από επιχειρηματία, όχι πολιτικό και όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χαϊκάλης: «Ξεκίνησε ως πλάκα, αλλά στη συνέχεια σοβάρεψε».
Είναι βέβαιο ωστόσο πώς ο επιχειρηματίες συνδέεται με την κυβέρνηση ή με τα συμφέροντα αυτής και αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι η δωροδοκία είχε σκοπό την εκλογή του Προέδρου της Δημοκαρατίας. Κανείς άλλωστε αφελής δεν θα πήγαινε από την κυβέρνηση να χρηματίσει ευθέως βουλευτή.
Η  υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο  Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος μίλησε αρχικά στον ΑΝΤ1 για απόπειρα χρηματισμού και δωροδοκίας βουλευτών, και  πρόσθεσε όχι μόνο το έχει ακούσει, αλλά το έχει δει και να συμβαίνει!
Στη συνέχεια, ο γνωστός ηθοποιός έδωσε το όνομα αυτού του βουλευτή, λέγοντας ότι πρόκειται για τον Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος και το επιβεβαίωσε τηλεφωνικά.
«Έχω και έναν άλλο βουλευτή που μέσα από την κουβέντα κατάλαβα ότι  όχι απλώς έγινε απόπειρα χρηματισμού του, αλλά τα πήρε κιόλας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαζόπουλος,
«Έχω δει και έχω ακούσει το υλικό. Μιλάμε λίγο χρόνο πριν το δείτε», είπε, μάλιστα, στον ΑΝΤ1, προαναγγέλλοντας ραγδαίες εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο.
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ λέει ότι Ο Παύλος Χαϊκάλης στην κατάθεση του ενώπιον του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου δεν κατονόμασε τον άνθρωπο που υποτίθεται πως “αποπειράθηκε” να τον δωροδοκήσει παρότι ρωτήθηκε επισταμένως γι αυτό, ενώ δεν κατονόμασε ούτε τα άτομα που υποτίθεται πως κρύβονται από το πρόσωπο που τον πλησίασε.
Κατά τις ίδιες πηγές η εισαγγελία ενεργοποιήθηκε άμεσα μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη αλλά από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας δεν επιβεβαιώνεται η καταγγελία του βουλευτή.
Παράλληλα, κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Χαϊκάλης απέκλεισε κάθε σύνδεση του δράστη με κυβερνητικούς ή άλλους δημόσιους παράγοντες.
Εάν πράγματι ισχύουν τα όσα σήμερα το πρωί ανέφεραν στον ΑΝΤ1 ο Λαζόπουλος ο Χαικάλης η Δικαιοσύνη και η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να γνωστοποιήσει στην κοινή γνώμη τι ακριβώς έχει συμβεί.
Να δώσει δηλαδή στην δημοσιότητα όλο το οπτικοακουαστικό υλικό για να αντιληφθούμε εάν πρόκειται για σοβαρή υπόθεση ή για καταγγελία επιπέδου της “ψεκασμένης” Ξουλίδου.
Αυτό η Δικαιοσύνη και η Κυβέρνηση πρέπει να το πράξουν μέχρι το μεσημέρι, για να μην αιωρείται μια τόσο βρόμικη υπόθεση που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης που θα έχουμε την δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία.
Όσο και εάν δεν είναι δικαστικά σύνηθες, μετά την τροπή που έχουν πάρει τα γεγονότα από την “απόπειρα δωροδοκίας” του Χαικάλη, η Εισαγγελία του Αρείου οφείλει να δημοσιοποιήσει άμεσα ΟΛΟΚΛΗΡΗ και ΑΥΤΟΥΣΙΑ την κατάθεση Χαικάλη για αυτόν που υποτίθεται τον πλησίασε.
Αλλά και όποιο άλλο κομμάτι της έρευνας που διενεργήθηκε μετά την περίεργη καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ, παραμονή της πρώτης ψηφοφορίας.

Για να μάθει επακριβώς η κοινή γνώμη εάν πρόκειται για σοβαρή καταγγελία




Και ενώ απ” την πλευρά της εισαγγελίας λέγεται πως δεν έχει δοθεί το όνομα αυτού του ανθρώπου με συνέπεια η έρευνα να γίνεται σε θολά νερά. Ωστόσο, απ” την πλευρά των ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου έχει απ” το πρωί ξεκαθαρίσει πως ο Π. Χαϊκάλης έχει δώσει το όνομα αυτού του ανθρώπου
Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, είπε: «Ο κ. Χαϊκάλης έχει δώσει δύο εκτενείς καταγγελίες στους εισαγγελείς κ.κ. Παναγιωτόπουλο και Ντογιάκο. Και οι δύο του δώσανε εντολή να καταθέσει και στην ασφάλεια, όπου εκεί κατονόμασε και το πρόσωπο που τον προσέγγισε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...