Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Θα προκύψει… μάπα... το….καρπούζι;





Οι εξελίξεις στην υπόθεση με τις εξωχώριες εταιρείες που φέρονται να ανήκουν στον Καρατζαφέρη ο οποίος παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος δεν φαίνεται να είναι και τόσο εντυπωσιακές ,διότι η υπόθεση έχει …πολλά κενά.  Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» « κατόπιν εντολής » έφεραν  στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία, που συνδέονται με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που παραδόθηκε προ ημερών στον πρόεδρο της Επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες» και αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιώργο Καλαντζή. Σύμφωνα με αυτό, το κτίριο όπου στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία του ΛΑΟΣ και η έδρα του τηλεοπτικού σταθμού του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη ανήκουν στην offshore εταιρεία Catalina Ιnternational Ltd., σε λογαριασμό της οποίας είναι κατατεθειμένα από εταιρεία εξοπλιστικών τρία εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ, τα οποία ερευνώνται. Ωστόσο, το περίεργο είναι πως κανένα από τα παραπάνω ακίνητα δεν αναφέρεται στο «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΛΑΟΣ και λογικό είναι αφού μιλάμε για… πολύ παλιές υποθέσεις. ( Ουδείς μπορεί να μας πει με σιγουριά ότι τώρα είναι κάτοχος offshore η ότι δεν έχει μεταβιβάσει τα περιουσιακά στοιχεία του σε συγγενείς όποτε δεν είναι υπόχρεος να τα δηλώσει στο πόθεν εσχες του). .  
Σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, «η Catalina Ιnternational Ltd. ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1992, με έδρα τα νησιά Turks και Caicos, με πραγματικούς και ισότιμους δικαιούχους τους Γ. Καρατζαφέρη με 50% και Ιωάννη Καρατζαφέρη με 50%. Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας RBC, η αξία του portfolio της υπεράκτιας εταιρείας ανερχόταν σε 6.600.000 δολάρια. Επίσης, σε έγγραφο αξιολόγησης του πελάτη από την τράπεζα, εκτός από καταθέσεις και ομόλογα, ο πελάτης διαθέτει και μεγάλη ακίνητη περιουσία, που υπολογίζεται σε 20.000.000 ευρώ». Αναλυτικά αναφέρονται δύο ακίνητα στο Παλαιό Φάληρο, επί της οδού Τερψιχόρης 1 το πρώτο και επί της οδού Ηρας 11 το δεύτερο, επιχειρηματικά ακίνητα στην Καλλιθέα (γραφεία και έδρα τηλεοπτικού σταθμού), επί των οδών Καλλιρρόης 52 και Πραξιτέλους 58, θερινή παραθεριστική κατοικία στην Αγία Μαρίνα στο Λαγονήσι (η αξία της οποίας υπολογίζεται από την τράπεζα στα 6.000.000 ευρώ) και διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στις Βρυξέλλες, που αποκτήθηκε το 1999.
ΤΑ ΔΗΛΩΘΕΝΤΑ
Και ενώ τα παραπάνω ακίνητα θα έπρεπε να είναι καταγεγραμμένα στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες») που καταθέτει στο Κοινοβούλιο ο κ. Καρατζαφέρης, μόνο δύο από αυτά έχουν αναφερθεί. Πρόκειται για το διαμέρισμα επί της οδού Ηρας 11στο Παλαιό Φάληρο και για τη θερινή κατοικία στην Αγία Μαρίνα. Αντίθετα, το ακίνητο επί της οδού Τερψιχόρης, το κτίριο όπου στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία του ΛΑΟΣ το ακίνητο όπου μέχρι σήμερα λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός του κ. Καρατζαφέρη και το διαμέρισμα στις Βρυξέλλες δεν αναφέρονται στο «πόθεν έσχες» του. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικός ιδιοκτήτης των παραπάνω να εμφανίζεται η υπεράκτια εταιρεία Catalina. Η εξέλιξη αυτή, όπως είναι φυσικό, προκαλεί πολλές απορίες, ενώ αποτελεί μείζον θέμα για τον Αρκά πολιτικό, ο οποίος καλείται πλέον να δώσει εξηγήσεις και για το εν λόγω ζήτημα.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» έχει αποφανθεί ομόφωνα υπέρ της παραπομπής της υπόθεσης που αφορά τρία εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από εταιρεία εξοπλιστικών προς την Catalina International στη Δικαιοσύνη. Το θέμα παραπέμφθηκε και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να γίνει ο καταλογισμός (κατάσχεση) των παρανόμως κτηθέντων από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Γίνεται λόγος ειδικά για δύο ποσά των οποίων η προέλευση φαίνεται να μη δικαιολογείται. Στις αποφάσεις αυτές κατέληξε η Επιτροπή της Βουλής, έχοντας λάβει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, που ζητήθηκε μετά από καταγγελία ότι εμβάσματα σχετιζόμενα με προμήθειες για προώθηση εξοπλιστικών προγραμμάτων διακινήθηκαν μέσω offshore εταιρειών που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε συστήσει. Από την επανεξέταση των δηλώσεων προέκυψε ότι μόνο η μία εταιρεία δηλώθηκε δύο χρονιές (1994 και 1996). Στη συνέχεια, δεν καταχωρείτο στις δηλώσεις που υπέβαλλε ο κ. Καρατζαφέρης στη Βουλή. Ο ελεγχόμενος αρχηγός κόμματος εγκαλείται τουλάχιστον για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» και για παράνομη συμμετοχή, ως πολιτικός, σε τέτοιου τύπου εταιρεία. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον νόμο του 2010, η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες επιφέρει έκπτωση από το αξίωμά τους, ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο από 10.000 έως 500.000 ευρώ.
«Φωνάζει» για πολιτική σκευωρία
Πολιτικά παιχνίδια από την πλευρά της κυβέρνησης «βλέπει» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πίσω από την υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται. Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, μέσα από την εκπομπή του στο τηλεοπτικό κανάλι του έκανε λόγο για σκευωρία, επισημαίνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν έχει πάρει μίζες. «Μην πιστεύετε στις προστυχιές που θίγουν την αξιοπρέπεια ενός εκάστου, ενός πολιτικού, ενός πολιτικού αρχηγού. Δεν υπήρξε ούτε μισό ευρώ μίζα. Το στήσανε εκείνοι οι οποίοι θέλανε να πάρουν το ποσοστό του ΛΑΟΣ. Δεν πρέπει να παρασυρθείτε. Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε πανικό», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, χωρίς ωστόσο να δίνει ουσιαστικές απαντήσεις για τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις. Σε επόμενη παρέμβασή του επιτέθηκε εναντίον του πολιτικού συστήματος, κάνοντας λόγο για στημένα παιχνίδια, που σκοπό έχουν τη διαπόμπευσή του, λέγοντας με νόημα: «Δεν θα τους περάσει. Για μας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ξέραμε ότι κάναμε ζημιές και ενοχλούσαμε. Γνωρίζαμε ότι έτσι λειτουργεί το σύστημα και τους ήρθε η σκέψη να μιλήσουν για μίζες. Έλεγαν ότι πηγαινοέρχομαι στο Λονδίνο. Πρόκειται για αστειότητες και αθλιότητες». Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης, σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, αλλά και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του αποκρούει τα σενάρια που τον εμφανίζουν να εγκαταλείπει την ηγεσία του ΛΑΟΣ, αλλά και τις πληροφορίες που μιλούν για διαλυτικές τάσεις εντός του κόμματός του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. «Να ξέρουν ότι είμαστε εδώ όρθιοι, έτοιμοι και δυνατοί. Ενοχλούνται ακόμη περισσότερο γιατί κάθε μέρα έχουμε προσχωρήσεις παρά το μπαράζ των επιθέσεων από εκείνους που είναι απέναντί μας. Ξέρουν ακόμη και υψηλά ιστάμενοι στον χώρο της Δικαιοσύνης ότι δεν υφίσταται θέμα μίζας. Το έστησαν για να απαξιώσουν τον ΛΑΟΣ και τον πρόεδρό του. Αυξάνεται η επιρροή στην κοινή γνώμη. Είναι πανικόβλητοι», σημειώνει σε συζητήσεις του. Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, πάντως, προετοιμάζει τις απαντήσεις του για την υπόθεση. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε προ ημερών από τους τηλεοπτικούς δέκτες. «Γνωριζόμαστε καλά. Πρέπει να καταλάβουν ότι μπλέξανε μαζί μου. Είναι θέμα τιμής. Εχουν μπλέξει ετερόκλητα πράγματα, που δεν στέκουν. Θα απαντήσουμε την ημέρα και την ώρα και με την προτεραιότητα που πρέπει. Θα ξεδιαλύνουμε όλη την κατάσταση και θα αποκαλύψουμε ποιοι έστησαν την ιστορία», υπογράμμισε.
Ένας ζάμπλουτος Έλληνας πολιτικός
Ο Καρατζαφερης  συγκαταλέγεται στους πλούσιους Έλληνες πολιτικούς. Ξεκίνησε από πλανόδιος γαλακτοπώλης και, κάνοντας από μικρός τα πρώτα βήματα στον χώρο της επικοινωνίας ως ραδιοφωνικός παραγωγός, συνέχισε ως διαφημιστής, δημοσιογράφος, τηλεπαρουσιαστής, αλλά και συνιδιοκτήτης σχολής μανεκέν, εκδότης και καναλάρχης. Η πολιτική άρχισε να τον γοητεύει τη δεκαετία του ’90. Το ντεμπούτο του σε εκλογές το έκανε το 1993, οπότε εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας 109.971 σταυρούς. Το 2000, ωστόσο, ήρθε σε ρήξη με τον τότε πρόεδρο του κόμματος, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τον διέγραψε από τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα, γεγονός που τον οδήγησε λίγους μήνες μετά στην ίδρυση του ΛΑΟΣ. Τα χρόνια της ενεργού πολιτικής του δράσης, τα μέσα ενημέρωσης τον ενέτασσαν στον κατάλογο των πλούσιων πολιτικών, λόγω των πολλών ακινήτων που δήλωνε στο «πόθεν έσχες» του. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τη δήλωση του 2009, διαθέτει βοσκότοπο 8.500 τ.μ. από κληρονομιά στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας και οικόπεδο 250 τ.μ. στην ίδια περιοχή, ένα διαμέρισμα 83 τ.μ. στην Αθήνα, τέσσερα διαμερίσματα στην Καλλιθέα από 25 τ.μ. έως 151 τ.μ., συν ένα πάρκινγκ 120 τ.μ., μια οικία στην Κερατέα 135 τ.μ. και ένα διαμέρισμα 135 τ.μ. στο Π. Φάληρο. Επίσης, το 2009 εμφανίζεται να άρχισε την ανοικοδόμηση κτίσματος 553 τ.μ. στο Π. Φάληρο (κόστος κατασκευής δηλώθηκε 295.821 ευρώ, με δάνειο από την Τράπεζα Κύπρου). Ακόμα κατέχει βοσκότοπο 2.000 τ.μ. στο Σοφικό Κορινθίας (από κληρονομιά) και οικία 7.554 τ.μ. στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, με (προϋπάρχουσα) πισίνα. Ακίνητη περιουσία δηλώνει και η σύζυγός του, Παρασκευή, η οποία κατέχει διαμέρισμα 58 τ.μ. στην Αθήνα, διαμέρισμα 61 τ.μ. στην Καλλιθέα, δύο καταστήματα στην ίδια περιοχή 65 τ.μ. και 64 τ.μ. (όλα τα παραπάνω από δωρεά), ένα διαμέρισμα 60 τ.μ. στο Μάτι Αττικής (από κληρονομιά), μια αποθήκη 70 τ.μ. στην Κορινθία, έναν βοσκότοπο 13.000 τ.μ. στην Κατερίνη και μια οικία 120 τ.μ. στην ίδια περιοχή. Ο κ. Καρατζαφέρης εμφανίζεται να έχει επίσης 22.385 ευρώ σε καταθέσεις και η σύζυγός του 49.000 ευρώ. Το 2009 ανέφερε μεγάλη αύξηση του εισοδήματός του, την οποία απέδωσε στα δικαιώματα που εισέπραξε από την πώληση για έναν χρόνο της τηλεοπτικής εκπομπής του στο «Τηλεάστυ» σε κυπριακό κανάλι.








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το καρπούζι ήταν μάπα από την πρώτη στιγμή που βγήκε απλά έπρεπε να γίνει ντόρος για να φύγουν ψηφοφόροι προς τη ΝΔ. Το όλο ψέμα κατέρρευσε γρήγορα και γύρισε μπούμερανγκ στη ΝΔ μιας και δυνάμωσε ακόμα περισσότερο τον Καρατζαφέρη. Για τη ΝΔ δεν συζητάμε. Πλέον πάει η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε διψήφια ποσοστά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...