Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Σιγά ρε Κουρή μην πληρώνονται με…. αυγά…. Τουρκίας



"Το Παρόν" της Κυριακής αναφέρει  το plan b που έχει ετοιμάσει το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση που δεν γίνει εκταμίευση από τους δανειστές της επόμενης δόσης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, που στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό ,το σχέδιο που από τις αρχές Μαρτίου επεξεργάζονται σε μυστικές συσκέψεις στο Μαξίμου,  με τη συμμετοχή υπουργών , προβλέπει διπλό νόμισμα.
Πιο συγκεκριμένα, θα τεθεί σε κυκλοφορία μόνο για την εσωτερική αγορά της χώρας ένα νέο νόμισμα, που για κάποιο χρονικό διάστημα θα υπάρχει παράλληλα με το ευρώ.
Κατά αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου, η κυβέρνηση θα αποκτήσει τη δυνατότητα να τυπώσει το αναγκαίο ποσό για να κινηθεί η αγορά  , αλλά και για να αντιμετωπιστεί η εκτεταμένη οικονομική κρίση, που πλήττει τη χώρα.
Με βάση το κυβερνητικό σχέδιο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι θα πληρώνονται με ομόλογα ή ρέπος.
Το ανησυχητικό είναι πως , σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Παρόν", οι απαιτήσεις των δανειστών για πραγματικές μεταρρυθμίσεις χαρακτηρίζονται ως εκβιασμός από τους κυβερνώντες και ότι είναι αποφασισμένοι να μην υποκύψουν σε αυτόν, οδηγώντας τη χώρα σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...