Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Το κράτος έχει... συνέχεια και στις προσλήψεις «ημετέρων». Μόνο τον… ΦΟΥΦΩΤΟ δεν διόρισαν



Την τακτική της αξιοποίησης των «δικών μας παιδιών» φαίνεται ότι υιοθέτησαν από την 26η Ιανουαρίου οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα, διορίζοντας στα πολιτικά τους γραφεία στελέχη όλων των βαθμίδων που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες, συγγενείς τους ή ακόμα και συνεργάτες τους από την προηγούμενη επαγγελματική τους δραστηριότητα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το κράτος έχει... συνέχεια και στις προσλήψεις «ημετέρων».
Το φαινόμενο αυτό, ωστόσο, το πληρώνουν ακριβά οι Ελληνες φορολογούμενοι, δεδομένου ότι το κόστος λειτουργίας των υπουργικών γραφείων είναι ιδιαίτερα υψηλό, κάτι που δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας λόγω των εξελίξεων στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.
Ενδεικτικό είναι, όπως φαίνεται και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ότι το πολιτικό γραφείο του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, θα κοστίσει για φέτος 189.546 ευρώ, ενώ για το 2016, 206.778 ευρώ. Αντίστοιχα, το πολιτικό γραφείο του υπουργού Πολιτισμού και Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, θα κοστίσει 219.000 ευρώ για το 2015 και 237.000 για το επόμενο έτος, ενώ για αυτό του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα διατεθούν 209.118 ευρώ φέτος και 225.735 ευρώ το 2016. Το πολιτικό γραφείο, επίσης, του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλου, θα κοστίσει φέτος 222.839 ευρώ και 239.496 ευρώ το επόμενο έτος.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ

Το φαινόμενο του διορισμού «ημετέρων» δεν αποφεύχθηκε, βέβαια, ούτε στο Μαξίμου. Ειδικότερα, εντός του πρωθυπουργικού μεγάρου εργάζονται από την επομένη των εκλογών αρκετά μεσαία στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως οι: Δανάη Μπαδογιάννη, κόρη του Ακη Μπαδογιάννη, μέλους της Κ.Ε. του κόμματος και ανθρώπου εμπιστοσύνης του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αγγελής Τσέκερης, Ασπασία Φεγγούλη, Γιώργος Κιντώνης, Βασιλική Βέττα, Δημήτρης Μουζάκης, δικηγόρος, και Ζωή Χαλιδιά, η οποία αποφασίζει για σχεδόν όλα όσα αφορούν τον πρωθυπουργό, φροντίζοντας με κάθε δυνατό τρόπο το προφίλ του.
Επίσης, ο Ευάγγελος Καλπαδάκης, αδελφός του Γιώργου Καλπαδάκη, διευθυντή του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ανέλαβε επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, όντας σύμβουλος του κ. Τσίπρα από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση. Στο Μαξίμου εκτελούν χρέη ειδικών συμβούλων και συνεργατών και οι: Αντιγόνη Χατζηιωάννου, Λεωνίδας Μπουρίτσας, που συχνά αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Αυγή», Ελένη Σταυρακάκη, Βασιλική Μυλωνάκη, εκπαιδευτικός, και Τάκης Παυλόπουλος, επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Ενωσης και Διεθνών Σχέσεων του πρωθυπουργού, ο οποίος προέρχεται από το ΚΚΕ Εσωτερικού και στο παρελθόν έφερε την ευθύνη για τις ευρωπαϊκές παρεμβάσεις των ομιλιών του κ. Τσίπρα. Παράλληλα, στην πρωθυπουργική έδρα κομβικό ρόλο έχει ο Θεόδωρος Μιχόπουλος, επικεφαλής του γραφείου Τύπου, αλλά και ο Θοδωρής Κόλλιας, πολιτικός επιστήμονας, προερχόμενος από το περιβάλλον του Φώτη Κουβέλη (πριν εκείνος αποχωρήσει από τον ΣΥΝ), ενώ έχουν επίσης διοριστεί οι Γιαννούλα Πεππέ, δικηγόρος, Αννα-Ελευθερία Δεσινιώτη, Κωνσταντίνα Κιντώνη, επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Θεοδωράκης, αποσπασμένος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, Απόστολος Κουτσοκέρας, Χριστίνα Βασιλάτου, αποσπασμένη στο διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού, και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Φραγκίσκος Κουτεντάκης, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου.
Στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ειδικοί σύμβουλοι προσελήφθησαν ο γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ποττάκη, Ανδρέας, δικηγόρος, που ανέλαβε επικεφαλής του Νομικού Γραφείου, η επίσης δικηγόρος Βασιλική Κορμπή και ο Γιάννης Παύλοβιτς, αλλά και οι Κωνσταντίνος Βασιλάκης, που αποσπάστηκε για τη θέση του προϊσταμένου του γραφείου διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης, Μαρία Σαπουτζή και Αναστασία Σπυράτου-Λιβιεράτου, που παρέμεινε από την προηγούμενη κυβέρνηση.
ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
Αντίστοιχα, στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας, Π. Νικολούδη, αποσπάστηκαν η Αλεξάνδρα Γιαμά και η Κρυσταλλία Τσιρώνη, ενώ στο γραφείο του έτερου υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, προσελήφθησαν ο Παναγιώτης Σκούτας, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, η Πηνελόπη Λούβρου, ο Θανάσης Παπάζογλου, πρώην στέλεχος του Γερμανικού Οργανισμού Διεθνούς Συνεργασίας, αλλά και ο δικηγόρος Παυσανίας Παπαγεωργίου, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος ασχολείται συστηματικά με την έρευνα σκανδάλων που αφορούν στις σχέσεις μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και γερμανικών εταιρειών.
Στην ίδια κατεύθυνση, αν και λίγο διαφοροποιημένος, είναι ο χαρακτήρας των διορισμών στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Ο τελευταίος επέλεξε κατά κύριο λόγο να έχει στο πλευρό του νέους επιστήμονες, που έχουν περάσει από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τον Αγγελο Κούρο, φοροτεχνικό, συντονιστή του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής του κόμματος, που στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη συγγραφή ποιητικών συλλογών, τον ηλεκτρολόγο-μηχανικό Γιάννη Μάργαρη, τον οικονομολόγο Δημήτρη Λιάκο και τον 28χρονο οικονομολόγο και αναλυτή, με «έφεση» στα start-ups Θανάση Μισδανίτη, ο οποίος από το 2013 εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο γραφείο εργάζονται η Παναγιώτα Μπούρα, επιστημονική συνεργάτις της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αποσπασμένη από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, η Αλεξάνδρα Κούκη, μετακλητή υπάλληλος, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενεργοί Πολίτες» στο Περιστέρι, η Μελίνα Συνοδινού και η δικηγόρος Αλίκη Φραγκάκη.

«Πολυκοσμία» από μετακλητούς ειδικούς και άλλους συνεργάτες

«Πολυκοσμία» συμβούλων παρατηρείται στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Συγκεκριμένα, στο γραφείο του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχουν διορισθεί οι: Μαρία Γεωργίου, Ελισάβετ Πούλιου, Ανδριανή Κατσιούλη, Σπυριδούλα Τσουκαλά, Δημήτρης-Αναστάσιος Φιστικλής και οι δημοσιογράφοι Νίκος Πέρπερας και Παναγιώτης Δήμου. Αντίστοιχα, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Τσιρώνη, θέσεις μετακλητών και ειδικών συνεργατών έχουν αναλάβει οι: Παναγιώτα Λαμπρούση, Γιάννα Θεοδοσίου, Ελευθερία Καλογράνη, Μαρία Λαμπρινού, Κωνσταντίνος Διάκος, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, και Μαρία Ζήφου.
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο αριθμός των συνεργατών του κ. Νίκου Παρασκευόπουλου είναι αυξημένος. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, Ελισάβετ Σίσκου, Τσέλσι-Αναστασία Λαζαρίδου, Αθηνά Χατζηαθανασίου, Ευταξία Φλέγγα, Παναγιώτα Καρατζαφέρη, Θεόδωρο Παπαδόπουλο-Βελλή, εφοριακό, Κλειώ Παπαπαντολέων, που είναι σύζυγος του Κ. Παπαϊωάννου, γενικού γραμματέα Διαφάνειας του ίδιου υπουργείου, Γεωργία Αναούνη και Ελένη Καλαμπάκου.
Στο υπουργείο Οικονομίας, οι σύμβουλοι και οι μετακλητοί υπάλληλοι που διορίστηκαν ή αποσπάστηκαν αποτελούν γνώριμους του Γιώργου Σταθάκη από το παρελθόν. Ο λόγος για τους: Βασιλική Αναγνωστοπούλου, Χαράλαμπο Σαββίδη, Διαμάντω Ροϊνού, Νίκη Σπανού, Ελένη Ζέρβα, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ομίλου Φίλων του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» στην Κρήτη, Καλοτίνα Καραγεωργίου, Ελένη Πρεσβέλου και Μαρία Ξιφαρά. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου οι περισσότεροι σύμβουλοι του Πάνου Καμμένου προέρχονται από τα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ειδικότερα, πρόκειται για τους: Γαβριήλ Αβραμίδη, πρώην βουλευτή, Αυγερινό Χατζηχρυσό, υποψήφιο βουλευτή Β’ Πειραιά, Γεωργία Καλαίμη, υποψήφια βουλευτή Α’ Αθηνών, Ηλία Γιολδασέα, υπεύθυνο του Νομικού Τμήματος των ΑΝ.ΕΛ., Ειρήνη-Ζωή Ακριβού, στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ., Κατερίνα Παληοδήμου και Γιάννη Δραγάτη, στελέχη της Νεολαίας του κόμματος.
Στο υπουργείο Εξωτερικών ξεχωρίζει η περίπτωση του εξαδέλφου του πρωθυπουργού, Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος ανέλαβε ειδικός σύμβουλος του Νίκου Κοτζιά. Στο γραφείο του ίδιου προσελήφθησαν επίσης οι: Χρυσάνθη Βαγενά, Στέλιος Μαρκάκης, Κωνσταντίνος Καλαμβοκίδης, και Γιώργος Μητράκος.
Στο Εσωτερικών γνωστή είναι η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου -που αποκάλυψαν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»- να «μεταφέρει» εκεί το δικηγορικό του γραφείο. Ειδικότερα, διορίστηκαν οι δικηγόροι Δάφνη Ακουμιανάκη, Ανδριανή Ζωμένου και Αγγελική Μηλιάκου. Επίσης, οι Ελένη Τσιαμπαλή, Ζήσης Δέσπος, Ελένη-Μαρία Μουντάκη και Ευτυχία Αχτσίογλου, που ανέλαβε διευθύντρια του γραφείου του.
Οι «πρωταθλητές» υπουργοί στις... αποκαταστάσεις
Ιδιαίτερα μεγάλος είναι ο αριθμός των μετακλητών και αποσπασμένων συμβούλων που ανέλαβαν υπηρεσία στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Συγκεκριμένα, στο γραφείο του Π. Σκουρλέτη ειδικοί σύμβουλοι είναι οι: Αγγελική Θεοδώρου, Ελεονώρα Γκουσιάρη, Χρυσάνθη Σούκαρα, Ευφροσύνη Μενεγάτου, Διονύσης Τεμπονέρας, δικηγόρος (που ανήκει στη Σοσιαλιστική Τάση του Αλέξη Μητρόπουλου), Θεόδωρος Βγενής, ο τοπικός σύμβουλος Μελισσίων Μπάμπης Τζάκης, Γιάννης Κουζής, καθηγητής στο Πάντειο και αρθρογράφος της «Αυγής», Κυριακή Παναγιωτοπούλου και Ανδρέας Ματθαίου, δικηγόρος. Αντίστοιχα, στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Ανεργίας, Ουρανίας Αντωνοπούλου, υπηρετούν οι: Γιάννης Τολίδης, Γρηγόρης Μαλάμης, που δραστηριοποιείται στον ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ο Γιώργος Δαρεμάς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ATTAC Ελλάδας, που συμμετείχε στην πρώτη διαμαρτυρία κατά του ΔΝΤ στο Σύνταγμα τον Μάιο του 2010, Πελαγία Βουιδάσκη, Σοφία Αδάμ, οικονομολόγος, και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπάρκας. Στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, είναι διορισμένοι οι: Ελευθερία Τσακιροπούλου, Δημήτρης Καρέλλας, Κατερίνα Κνήτου, δικηγόρος και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δήμητρα Σιατίτσα, αρχιτέκτων-πολεοδόμος, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Ελένη Ξένη, Κλειώ-Σοφία Τσινάρη, Ευδοξία Καΐλα και Αναστασία Βεζιρτζόγλου. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των συμβούλων του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος στην αρχή της θητείας του δήλωσε ότι δεν θα έχει συμβούλους, η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον διαψεύδει, καθώς εκεί δημοσιεύονται μια σειρά από προσλήψεις συνεργατών του. Ειδικότερα, στο γραφείο του έχουν διορισθεί οι: Κατερίνα Πρόκου, πρώην υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Φλώρος, δικηγόρος, Ευαγγελία Τσάτσαρη, Σταυρούλα Παπασωτηρίου, Βασιλική Παπούλη, Ιωάννα Λεοντίτση, Θεοδώρα Τσολάκη (που ήταν και συνεργάτιδες των προκατόχων του, Γκίκα Χαρδούβελη και Γ. Στουρνάρα), Σπυριδούλα Φιλιπποπούλου, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, Αθανασία Καραγιάννη, Αννα Καλογεροπούλου, Φωτεινή Μπακαδήμα (υποψήφια βουλευτής με την «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη) και οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Γιαννόπουλος και Ισμαρώ Σέρρα, που υπήρξε συνεργάτις τόσο του κ. Στουρνάρα όσο και του κ. Χαρδούβελη, ενώ για διευθυντής του γραφείου του αποσπάστηκε ο Γιώργος Κουτσούκος.
parapolitika.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ , ΧΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟΥ ΕΚΛΑΝΕ .......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...