Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Tα ρίχτερ χορεύουν ….πεντοζάλη.



Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη μετά τον μεγάλο σεισμό έντασης 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στις 21.07 .
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 50 σεισμοί ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάσο, με 12 να είναι οι πιο ισχυροί καθώς είχαν ένταση από 4 έως 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Όπως ήδη έχουν επισημάνει οι σεισμολόγοι, η μεγάλη μετασεισμική δραστηριότητα ήταν κάτι το αναμενόμενο.
Στην Περιφέρεια βρίσκεται ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωολογίας, Ευθύμης Λέκκας συμμετέχοντας στην συζήτηση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.
Στην συνάντηση κυριαρχεί το θέμα του ισχυρού σεισμού αλλά και της έντονης μετασεισμικής δραστηριότητας. Ο κ. Λέκκας ανέφερε από την πρώτη στιγμή ότι ο σεισμός που σημειώθηκε ήταν ο κύριος κάτι το οποίο επανέλαβε στη συνεδρίαση ότι αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι υπήρξε δεύτερο σεισμός έντασης 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 5 τα ξημερώματα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τιμωρια Τοσα χρονια πασοΚ ψηφιζανε.Ας κουνηθούν λιγακι Αν και οπως εχουμε μαθει αρκετοι μαυροπουκαμισαδες το σηκωνουνε το πετο απο το σακακι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...