Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Τι νόημα έχουν όλα αυτά, όταν οι βρωμοπροδότες θα το περάσουν λόγω…. ρητής εντολής από την Μερκελ;



Κατατέθηκε στη μπουρδελοΒουλή - και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της - το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας στην όποια κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της χώρας.
Το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» περιλαμβάνει τη δέσμη μέτρων, η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Η πρόταση της εντεταλμενης κυριολεκτικά κυβέρνησης είναι το εν λόγω σχέδιο νόμου να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Ο Τσίπρας, πραγματοποίησε την Τρίτη σειρά τηλεφωνικών επαφών με τον Μεϊμαράκη, τον Θεοδωράκη, τον Κουτσούμπα και την  Γεννηματά, προκειμένου να τους ενημερώσει για την συμφωνία η οποία θα κατατεθεί προς υποχρεωτική ψήφιση από την Βουλή.
Όλο το κείμενο


Οι ενστάσεις της Ζωής

Όλα αυτά, παράλληλα με τις επιφυλάξεις που φαίνεται να εκφράζει η πρόεδρος της Βουλής σε ότι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Με απάντηση της στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα η κα. Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως την Τετάρτη θα συνέρθει το προεδρείο της Βουλής προκειμένου να αποφασίσει επί της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί. Ως εκ τούτου η σύγκληση των επιτροπών της βουλής για το θέμα δεν μπορεί, σύμφωνα με την ΠτΒ, παρά να γίνει την Πέμπτη το πρωί και να "πιέσει" έτσι ενδεχομένως για αργά το βράδυ της Πέμπτης την Ολομέλεια για την ψήφιση της συμφωνίας.
ADVERTISEMENT
Την ίδια ώρα οξύνονται οι σχέσεις της κυβέρνησης με την Αριστερή Πλατφόρμα, έπειτα και από σχετική ανακοίνωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος κάνει λόγο για ρήξη του κυβερνητικού σχήματος με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. "Το νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση φέρνει άρον-άρον για ψήφιση στην Ολομέλεια μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες και οδυνηρότατες συνέπειες σε μια οικονομία που βρίσκεται σε κατάρρευση και σε μια κοινωνία που έχει εξουθενωθεί, ενώ μεγάλα τμήματά της φυτοζωούν μέσα στην εξαθλίωση, την ανεργία, τη φτώχεια και την απελπισία" σημειώνει μεταξύ άλλων ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας στην ουσία οριστική διάσταση εντός του κόμματος.
Βολές και από την δήθεν αντιπολίτευση που έγινε συμπολιτευση.
Έντονη κριτική όμως άσκησε και η αντιπολίτευση, η οποία κάνει λόγο για μια συμφωνία που θα φέρει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο. Η Συγγρού επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο του τρίτου μνημονίου και σπεύδει να διατυμπανίσει το τέλος του διαχωρισμού στον άξονα μνημόνιο-αντιμνημόνιο, σχολιάζοντας ότι με τη συμφωνία καταρρέουν μύθοι και ψευδαισθήσεις που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.
Το Ποτάμι του Μπόμπολα από την πλευρά του σημειώνει πως "η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές μας, δεν είναι αυτή που θέλουμε. Αντιθέτως, είναι μια συμφωνία χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η χώρα πριν 2 ή 3 μήνες". Παρόλα αυτά, στο κόμμα του κ. Θεοδωράκη επιμένουν πως "αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης".
"Με το παραμύθι της «αριστερής κυβέρνησης» και του «πρωθυπουργού που πάλεψε αλλά δεν τον άφησαν», προχωρά στην υλοποίηση βάρβαρων μέτρων που αποτελούσαν πάγια αιτήματα του μεγάλου κεφαλαίου και κατευθύνσεις της ΕΕ και τα οποία κατεδαφίζουν ότι έχει απομείνει όρθιο στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα" σημειώνει ο Περισσός.
Το ανύπαρκτο ΠΑΣΟΚ επικρίνει την κυβέρνηση ότι πέρασε «από τη δημιουργική ασάφεια στην παράδοση άνευ όρων» και με «επιλεκτικές και αυθαίρετες διαρροές» επιχειρεί να αποκρύψει την πραγματικότητα, και να παρουσιάσει το νέο μνημόνιο ως επιτυχία.
«Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται. Αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια, υπογράφουν τώρα το επαχθέστερο για τους Έλληνες και ειδικά τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς μεσαίου εισοδήματος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...