Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Λαπαβίτσας: Αυτό το έκτρωμα πρέπει να απορριφθεί.



Ο βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας, στην ομιλία του στην συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, χαρακτήρισε “έκτρωμα το οποίο πρέπει να απορριφθεί” το νέο μνημόνιο, καλώντας παράλληλα όσους αντιστέκονται στην ψήφισή του “να συνεχίσουν τον αγώνα τους”. Σχολιάζοντας την διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία εισάγεται στη Βουλή για ψήφιση η συμφωνία με τους δανειστές, ανέφερε ότι “δεν πρόκειται για απαύγασμα δημοκρατίας”.
“Το νέο μνημόνιο είναι ένα πρόγραμμα σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής, που απαιτεί μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα”, διευκρίνισε και υπογράμμισε ότι “δεν αλλάζουν στην ουσία τα μέτρα”, που είχαν επιβληθεί με τα προηγούμενα μνημόνια.
Κάνοντας αναφορά στις ρυθμίσεις για το πετρέλαιο, τον ΕΝΦΙΑ και τα φάρμακα, τόνισε ότι: “Η δημοσιονομική κατεύθυνση του νέου μνημονίου είναι βαθύτατα υφεσιακή και φοροεισπρακτική “, μιλώντας περαιτέρω για “οικονομικό παραλογισμό”, δεδομένου ότι τα μέτρα αυτά θα επιβληθούν σε μία χώρα που περνάει σε ύφεση για το 2015 και το 2016.
Εκτίμησε εξάλλου ότι καθώς θα αυξάνεται το χρέος της χώρας και θα μειώνεται το ΑΕΠ, ο λόγος χρέους/ΑΕΠ θα φθάσει το 200%.
Αναρωτήθηκε ακόμη “τι θα κάνει το ΔΝΤ που είναι υποχρεωμένο από το καταστατικό του να συμμετέχει μόνο σε προγράμματα βιώσιμα”, ενώ σχολίασε και το νομικό πλαίσιο του νέου μνημονίου το οποίο δήλωσε ότι “δεν έχει προηγούμενο” καθώς “είναι εξαιρετικά ασαφές”. Χαρακτήρισε, όπως νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, “αποικιοκρατική” τη συμφωνία, επισημαίνοντας ότι προβλέπει για τους δανειστές το δικαίωμα άσκησης αυστηρής εποπτείας για πολλά χρόνια, “μέχρι να ολοκληρωθεί το 70% του νέου προγράμματος”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.  Εκτίμησε ότι “μόνον εκ του πονηρού” εξηγείται τόση ασάφεια, λέγοντας: “Κάτι θα παιχτεί στο άμεσο μέλλον”.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε τέλος στο ζήτημα της ρευστοποίησης της δημόσιας περιουσίας μέσω του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, η οποία θα μπορεί να γίνεται, όπως ανέφερε, κατά την διακριτική ευχέρεια του ESM.

Eμείς πάντως Λαπαβίτσα  δεν μασάμε στις…βαλβίδες.

Αυτό το σάπιο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, πρέπει να ανατραπεί . Επειδή όμως όλοι έχουν γίνει του καναπέ και χωνεύουν το πολύ φαί της χρυσής εποχής,  μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Να μας την πέσουν οι τούρκοι για να σφίξουν οι κωλοι , και να αρχίσει μετά το λεπίδι από τον λαό σε όσους δεν πρόλαβαν να την κοπανίσουν .Και όταν λέμε για λεπίδι εννοούμε να μην μείνει ούτε κατσίκι όσων συμμετείχαν σε εξουσία  ζωντανό. Τότε μόνο η χώρα να ανασάνει και θα επανέλθει στα ίσια της.  
Μην τσιμπάτε στα διάφορα δήθεν διαφωνούντα μέρη του. Είναι απλά βαλβίδες εκτόνωσης της λαϊκής οργής και εναλλακτικές λύσεις αέναης διατήρησής του.
Δείτε για παράδειγμα τι λέει τώρα η αριστερή πλατφόρμα και οι λοιποί διαφωνούντες, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι περίπου έλεγε κάποτε και η ΝΔ εναντίον του ΠΑΣΟΚ, και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον και των δύο. Ακούτε ή ακούσατε ποτέ κανέναν από αυτούς να μιλά για αλλαγή του Συντάγματος, για αλλαγή του σάπιου  ισχύοντος πολιτεύματος που έχουμε ;  
Ποτέ κανέναν δεν ακούσατε και ούτε θα ακούσετε, γιατί όλοι τους είναι μέρη του ίδιου συστήματος. Είναι παιδιά του ίδιου συστήματος. Μιλάνε πάντα για διαφορές περί την διαχείριση, ποτέ όμως για αλλαγή του ίδιου του σάπιου πολιτικού συστήματος. 
Αυτό το σύστημα λοιπόν πρέπει να καταστραφεί συνθέμελα  και στη θέση του να εγκαθιδρυθεί ένα νέο πραγματικά δημοκρατικό πολιτικό σύστημα μόνο  όμως από τους πολίτες που θα έχουν φροντίσει προηγουμένως να  εκτελέσουν με συνοπτικές διαδικασίες όλους τους πολιτικάντηδες-προδότες. Τώρα αν πάει και κάποιος αθώος; είπαμε …θα είναι …παράπλευρες απώλειες. Έτσι δεν το λένε
;  .


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Κ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1100 ΑΤΟΜΑ ΟΣΟΙ ΔΛΔ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΠΡΙΝ ΕΝΑ Κ ΔΥΟ Κ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΣΕ ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ . ΤΕΧΝΙΤΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΙΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...