Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Οι Ευρωκαριόληδες αλληλοβραβεύονται.



Το ευρωπαϊκό βραβείο πολιτικού πολιτισμού παρέλαβε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε μια τελετή που διεξήχθη το Σάββατο στην Ελβετία από το ίδρυμα Hans Ringier.
Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης μπαίνει έτσι στο κλαμπ και άλλων «πρωταγωνιστών» της κρίσης που έχουν πάρει βραβείο πολιτικού πολιτισμού όπως οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Βόφλγκανγκ Σόιμπλε, Ντόναλντ Τουσκ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ακόμη και ο Γιούγκερν Χάμπερμας.
Απονέμεται σε ετήσια βάση και ο νικητής παραλαμβάνει και το ποσό των 50.000 ευρώ.
Ο οικοδεσπότης της τελετής Φρανκ Μάιερ χαρακτήρισε τον Μάριο Ντράγκι ως «υποδειγματικό ευρωπαίο» και «άξονα σταθερότητας σε καιρούς αστάθειας».
Κατά την περιγραφή του για τον πρόεδρο της ΕΚΤ, τόνισε πρόκειται για έναν υποδειγματικό ευρωπαίο. Τον ανέφερε ως άξονα σταθερότητας σε καιρούς αστάθειας ενώ τα εγκωμιαστικά του σχόλια δεν σταμάτησαν εκεί:
Ο Μάριο Ντράγκι με την παρουσία και τις πράξεις του διασφαλίζει όχι μόνο το νόμισμα της ΕΕ, αλλά και το κύρος της στον κόσμο. Οι ενέργειές του κατά την εκτέλεση της αποστολής αυτής δεν είναι αποκλειστικά οικονομικής εστίασης. Αποφασίζοντας με θάρρος και γενναιοδωρία, όπου είναι απαραίτητο, δεν χάνει ποτέ τις βάσεις και τον προσανατολισμό των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί», είπε ο κ. Μάιερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...