Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Πολύ αλλαξοκολίκι. Οι περίεργοι διορισμοί, ο δικηγόρος του προέδρου και η αγωγή στον ΟΠΑΠ



Τον Ιούλιο του 2015 ο νέος επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων Αντώνης Στεργιώτης, προσωπική επιλογή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τοποθέτησε ως μέλος στην ειδική τριμελή επιτροπή που ελέγχει τον ΟΠΑΠ τον δικηγόρο Δημήτρη Παναγέα.

Προφανώς και αποτελεί δικαίωμα του νέου προέδρου της Αρχής το να επιλέξει τα μέλη της, ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, ο κ. Παναγέας αναφέρει στο βιογραφικό του ότι έχει διατελέσει στέλεχος του ΟΠΑΠ. Και δεν είναι μόνο αυτό...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγέας έχει κάνει αγωγή στον ΟΠΑΠ διεκδικώντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ αλλά και την επαναπρόσληψή του ως νομικού συμβούλου.

Δηλαδή, κ. Παναγέας ελέγχει ως στέλεχος της ΕΕΕΠ τον ΟΠΑΠ και ταυτόχρονα ζητά να προσληφθεί από αυτόν διεκδικώντας αποζημίωση.

Όπως προκύπτει, εκτός από στενός φίλος του Α. Στεργιώτη, ο κ. Παναγέας είναι και κουμπάρος (!) του κ. Σοφοκλή Αλιφιεράκη, επίσης μέλους του Δ.Σ. της ΕΕΕΠ που επίλεξε ο κ. Στεργιώτης.

Εκτός από κουμπάροι, Παναγέας και Αλιφιεράκης έχουν κι άλλα κοινά καθώς ο τελευταίος βρίσκεται και αυτός σε αντιδικία με τον ΟΠΑΠ από το 2010. Το μέλος της ΕΕΕΠ άσκησε αγωγή κατά της εταιρείας ζητώντας να του επιδικαστεί ποσό άνω των 600.000 ευρώ. Μάλιστα, στον κ. Αλιφιεράκη πρόσφατα επιδικάστηκε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό -εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ- ως αποζημίωση από τον Οργανισμό.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...