Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Eκεί μέσα γίνονταν…. Σόδομα και Γόμορρα.





Σύμβουλος του Τσίπρα και όχι μόνο του Βαρουφάκη, φέρεται να είναι ο Γκλεν Κιμ, όπως ισχυρίζεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής της έκδοσης η γερμανική εφημερίδα «Die Welt». Ο Κορεάτης ήταν μάλιστα στο πλευρό του Ελληνα πρωθυπουργού τη νύχτα της 12ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες.
Στις μεγάλες κρίσεις των τελευταίων ετών ο Γκλεν Κιμ ήταν συχνά παρόν, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag» στην διαδικτυακή της έκδοση. O Κορεάτης, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στο παρελθόν στη Lehman Brothers αλλά και στην εκπόνηση του σχεδίου της άρσης των capital controls για την ισλανδική κυβέρνηση, είναι ο άνθρωπος που διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο για τις υπηρεσίες του, 125,000 ευρώ το μήνα. Η «Die Welt», όπως ανέφερε και το Mega, αποκάλυψε σήμερα ότι το πρωί της 13ης Ιουλίου, μετά το τέλος της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής, ο Κιμ ήταν ο σύμβουλος που είχε στο πλευρό του ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως αναφέρει μάλιστα το δημοσίευμα, ο Κορεάτης κλήθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί με την Ανγκελα Μέρκελ και τον επικεφαλής της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ, όταν έφτασε η ώρα της διαπραγμάτευσης για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τα 50 δισ. ευρώ που πρέπει να συγκεντρωθούν.
Το δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας πως ο Κιμ απάντηση ότι βρίσκεται στο Μαξίμου βοηθώντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όταν εντοπίστηκε και ρωτήθηκε από τους Γερμανούς δημοσιογράφους. Το υπουργείο Οικονομικών μέχρι και τώρα τηρεί σιγή ιχθύος για τον ακριβοπληρωμένο σύμβουλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...