Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Τι να προσέξετε στις εκλογές .



Ο Καλύτερος διαχειριστής θα κατανείμει ποιο σωστά τα κοινόχρηστα στην γερμανική πολυκατοικία

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γιερ Σέλινγκ, δήλωσε σήμερα ότι όποια κυβέρνηση και να προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, «θα μείνει προσηλωμένη στα συμφωνηθέντα. Αυτό αναμένω και σε αυτό επιμένω».
Σε περίπτωση όμως που η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος δεν είναι επιτυχής, «η επόμενη δόση δε θα πληρωθεί και το πρόγραμμα θα σταματήσει».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα, όποιο κι αν είναι αυτό. Προτεραιότητα για την πρώτη αξιολόγηση, όπως ανέφερε αποτελεί και η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των φορολογικών Αρχών.

"Είναι απόφαση της Ελλάδας αν επιθυμεί να γίνει Βόρεια ή Νότια Κορέα", δεν δίστασε να σχολιάσει ο Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην ολλανδική κυβέρνηση. Απαραίτητη χαρακτήρισε την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ο Γερούν Ντάισελμπλουμ  μετά το τέλος του Eurogroup
O επικεφαλής της συνόδου των υπουργών οικονομικών δήλωσε ικανοποιημένος από τις διαβεβαιώσεις Χουλιαράκη ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση συνεχίζει την προετοιμασία αλλά και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που δεν χρειάζονται κοινοβουλευτική έγκριση.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σημείωσε ότι η επόμενη δόση, ύψους τριών δισ. ευρω μπορεί να εκταμιευτεί μέσα στον Νοέμβριο, εφόσον και αν νομοθετηθούν τα προαπαιτούμενα.





Διαβάστε όλο το ΦΕΚ    ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3.

Το μνημόνιο συνάπτεται μεταξύ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, της ελληνικής κυβέρνησης, της ΤτΕ και του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

To κείμενο υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, 8 υπουργοί και 7 αναπληρωτές υπουργοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...