Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ρε αυτοί οι κλεφταράδες δεν παίζονται. Πρέπει οπωσδήποτε να τους κρεμάσουμε.



Έχουν φάει όλες μα όλες τις καταθέσεις των πολιτών και επαγγελματιών, έδωσαν τον χρυσό στους τοκογλύφους, στενάζει η αγορά και έχουν σχεδόν αδειάσει οι αποθήκες διότι δεν γίνονται εισαγωγές αφού λεφτά στους λογαριασμούς των  καταθετών δεν υπάρχουν και για αυτό τον λόγο δεν εγκρίνουν εισαγωγές με διάφορες γελοίες δικαιολογίες, οι εξαγωγείς έχουν πάθει πανωλεθρία λόγω έλλειψης ειδών συσκευασίας, από φελιζόλ μέχρι γυάλινα μπουκάλια για λάδι, οι δε κοτοπουλάδες κακαρίζουν μέρα-νύχτα διότι από εκεί που ήμασταν πρώτη χώρα στις εξαγωγές προς την Ευρώπη θα γίνουμε τελευταία λόγω έλλειψης ειδών  για συσκευασία . Aπό ξυλεία και άλλες πρώτες ύλες σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε για ...σκάφες να φτιάχνουμε, Αναγκάστηκαν πολύ εισαγωγείς και έκαναν «βουλγαρικά τριγωνάκια» για να καλυφτούν στις εισαγωγές τους ,και οι θρασύτατοι και άθλιοι παίζουν με τα νεύρα μας και λένε ότι…. μέσα στον Αύγουστο εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις οι οποίες αντιστοιχούσαν στο 80% περίπου των εισαγωγών που είχαν πραγματοποιηθεί τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Ούτε το 25% δεν είναι ρε παλιοκαριόληδες γιατί φάγατε τα λεφτά από τις καταθέσεις και τι θα στείλετε; Tα …αρχίδια σας; Tότε θα μας στείλουν και αυτοί τα ίδια. Δίνετε όμως διαφημίσεις στα κολοΜ.Μ.Ε  και δεν μιλά κανένας. Μέχρι και ο σκατο-Ριζοσπάστης διαφημίζει με ολοσέλιδο φαλιρισμένη τράπεζα   .
 Ο δε γαμώ ότι του έχει μείνει Στουρνάρας μαζί με τον έτερο ανθέλληνα Χουλιαράκη έβγαλαν το συμπέρασμα πως οι ιδιώτες επενδυτές θα πρέπει να συμμετάσχουν εκ νέου στον χωρίς πάτο κουβά δηλαδή στις νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου καθώς οι τράπεζες δεν είναι σκόπιμο να κρατικοποιηθούν.
Δηλαδή δεν τους φτάνουν τα πεντακόσια τόσα δισεκατομμύρια που έκλεψαν θέλουν και άλλα, για να τα κουρέψουν μια και καλή αφού είναι ο μόνος τρόπος για να δικαιολογήσουν τα φαγωμένα λεφτά των καταθετών.
Μάλιστα σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της ΤτΕ στη συνάντηση των δύο ανδρών συμφωνήθηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή στελεχών από την Τράπεζα της Ελλάδος, το υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η οποία θα επεξεργαστεί το νέο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προκειμένου να αποτελέσει τη βάση για τις οριστικές αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει η επόμενη κυβέρνηση.
Ηδη προχωρά με γρήγορο ρυθμό ο έλεγχος των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η φάση αξιολόγησης του Ενεργητικού τους (Asset Quality Review) προκειμένου να ακολου8ήσουν τα stress tests.
Επιπλέον μέχρι τέλος Οκτωβρίου η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
Όσον αφορά τους περιορισμούς που έχουν τεθεί στην κίνηση κεφαλαίων προτεραιότητα δίνεται στη διευκόλυνση των εισαγωγών ενώ το όριο αναλήψεων 420 ανά εβδομάδα δεν πρόκειται στη φάση αυτή να αυξηθεί. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στον Αύγουστο εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις οι οποίες αντιστοιχούσαν στο 80% περίπου των εισαγωγών που είχαν πραγματοποιηθεί τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...