Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ρε μπας και δεν είναι ….υπηρεσιακή κυβέρνηση;



Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός ΥΠΟΙΚ Νίκος Χριστοδουλάκης θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου εντός της εβδομάδας και θα ανακοινώσει την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα αναμένεται να ανακοινωθούν οι πρώτες τρεις προδημοσιεύσεις προγραμμάτων για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
Τα τρία νέα προγράμματα για μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες αφορούν στην ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα.
Η πρώτη προκήρυξη αφορά στην ενίσχυση με 30.000 έως 300.000 ευρώ (ποσοστό ενίσχυσης 50%) υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών τουριστικών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ.
Η δεύτερη αφορά στην ενίσχυση με 5.000 έως 25.000 ευρώ (100% ενίσχυση) πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης άνω των 25 ετών, άνεργων ή ελεύθερων επαγγελματιών για την άσκηση συναφούς επαγγελματικής δραστηριότητας, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ.
Η τρίτη αφορά στη χρηματοδότηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας έως 50.000 (ενίσχυση 100%) για τη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών νέων επιχειρήσεων, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ.
Tην διαβεβαίωση ότι η υπηρεσιακή ελληνική κυβέρνηση «θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για συνέχιση του έργου της σταθεροποίησης της οικονομίας», δίνει στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, απαντώντας στην επιστολή με την οποία ο πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήριζε «απαραίτητη» την «πλήρη στήριξη» του προγράμματος στήριξης.
Η κ. Θάνου επισημαίνει πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για τη βελτίωση της οικονομίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, και «σεβόμενη τις ήδη αναληφθείσες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...